Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ping-pong de replici dure între Sandu și Chicu: Cât cheltuie președintele zilnic

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Replici dure între președintele țării Maia Sandu și fostul premier Ion Chicu. După ce șeful statului a venit cu acuzații, Chicu nu ratat ocazia să-i dea replică Maiei Sandu.

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. După ce președintele Maia Sandu l-a acuzat luni pe fostul premier că nu a prevăzut bani în bugetul de stat pentru achiziționarea vaccinurilor anti-COVID-19, Ion Chicu a venit cu o reacție.

Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Politolog: De ce Sandu vrea anticipate și nu dorește negocieri cu deputații
"Menționez că “Târcoalele” pe care mi le dă noul președinte doar îmi întăresc convingerea, că în primele 100 de zile de mandat activitatea-i nu trebuie atinsă “nici măcar c-o floare”. Pentru că inclusiv pentru a înțelege sau a afla ce instituții are în subordine ea (și nu le are prim-ministrul nou sau vechi), sunt necesare aceste primele 100 de zile de mandat", a declarat Ion Chicu.

Mai mult, fostul premier susține că Maia Sandu ar trebui să vină cu un raport în fața cetățenilor despre cheltuielile pe care le suportă instituția prezidențială și celelalte structuri din subordinea ei. 

"Sunt convins că până la 1 aprilie șeful nou al statului va înțelege mai multe aspecte despre formarea și executarea bugetului instituției vizate, mai ales că e doar una în subordinea ei directă. Sper, desigur, că până la acea dată, Maia Sandu va putea prezenta societății informația cu cât a diminuat bugetul instituției prezidențiale. Cred că asta ar prezenta mare interes pentru “oamenii buni” care știu cu precizie că “prezidentul” cheltuie 100 mii de lei pe zi din banii lor”, a mai spus Chicu. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0