Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aureliu Ciocoi spune ce tipuri de vaccinuri va utiliza Republica Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Abonare
Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, doar că autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională. Asta a declarat premierul interimar în cadrul întrevederii cu am

CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaAureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov
Aureliu Ciocoi spune ce tipuri de vaccinuri va utiliza Republica Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Aureliu Ciocoi s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov

Cei doi oficiali au discutat despre organizarea procesului de vaccinare a populației, inclusiv despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19 în țara noastră.

"Premierul interimar a precizat că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora pentru țara noastră. Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională. În context, au fost salutate recentele aprecieri internaționale în raport cu vaccinul Sputnik-V", se menționează în comunicatul Guvernului.

Флаконы во время производства вакцины против коронавирусной болезни (COVID-19) Gam-COVID-Vac, также известной как Sputnik-V - Sputnik Moldova, 1920, 09.02.2021
Rusia
Uniunea Europeană a acceptat cererea de înregistrare a vaccinului "Sputnik V"
În același timp, Aureliu Ciocoi a mulțumit Federației Ruse pentru suportul acordat țării noastre în procesul de gestionare a crizei pandemice și economice, generate de pandemia de coronavirus. 

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de informații și opinii cu privire la mai multe subiecte prioritare pe agenda de cooperare bilaterală moldo-rusă.

Oficialii au precizat că este necesară stimularea activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și menținerea unui dialog bilateral constant. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0