Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sergiu Sîrbu spune ce urmează după eșuarea guvernului Gavrilița

© Sputnik / OsmatescoSergiu Sârbu
Sergiu Sârbu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, spune ce se va întâmpla în Parlament în zilelele următoare.
Sergiu Sârbu spune ce urmează după eșuarea guvernului Gavrilița

Deputatul Sergiu Sîrbu, care conduce și o comisie parlamentară de profil, spune că abia așteaptă să se consume evenimentul cu guvernul Gavrilița. El este convins că această învestitură va pica, iar după asta vor apărea nume noi în contextul unor scenarii politice.

Игорь Додон передал власть Майе Санду - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Igor Dodon sare în apărarea Maiei Sandu: Nu este greșeala ei
„Așteptăm să se consume această tentativă de investire a guvernului Gavrlița. Nu vreau să ofer detalii ce se va întâmpla după aceasta, dar săptămâna viitoare vor fi făcute mai multe anunțuri. Se consumă procedura cu candidatul Gavrilița și în cazul în care nu este votat, posibil să apară deja și unele nume noi și atunci vom discuta cu toți actorii politici. Vreau să vă spun că alegeri parlamentare vor fi, doar că nu sunt un scop în sine, trebuie să ne gândim nu doar la interesul politic, dar să avem grijă de pandemie, agricultură, spitale, economie”, a precizat Sergiu Sârbu pentru Sputnik Moldova.

Mai mulți experți vorbesc despre faptul că deznodământul votării unui guvern se va produce la cea de-a doua tentativă, unde ar putea să apară o majoritate coagulată în Parlament. Potrivit jurisprudenței Curții Constituționale, candidatul propus de o majoritate formalizată nu mai poate fi respins de șeful statului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0