Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sandu spune ce se va întâmpla dacă Guvernul Gavriliţa va fi votat de Parlament

© REUTERS / JOHANNA GERONMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Preşedintele ţării, Maia Sandu, a fost întrebată în cadrul unei conferinţe de presă ce se va întâmpla în condiţiile în care NU va fi votat Guvernul Gavriliţa, dar şi ce scenarii are pregătite dacă acest executiv va avea susţinerea majorităţii parlamentare.

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. Maia Sandu a fost întrebată de jurnalişti ce va face dacă Guvernul Gavriliţa nu va fi votat de deputaţi. Preşedintele ţării nu a oferit un răspuns clar, precizând că va lua o decizie mai târziu, dacă va fi cazul. 

Встреча Майи Санду с представителями ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Politică
Maia Sandu, în ședință de lucru cu înalții consilieri ai Uniunii Europene
"Să facem lucrurile pas cu pas şi după voi anunţa acţiunile mele de mai departe. Acum avem un candidat desemnat, care are o echipă şi care urmează să meargă să-şi prezinte programul de guvernare în faţa deputaţilor. Vedem ce se va întâmpla şi cum vor acţiona parlamentarii. Nu avem garanţii că PSRM sau alte partide nu vor vota acest Guvern", a declarat Maia Sandu.

Preşedintele ţării susţine că, în cazul în care Guvernul Gavriliţa va fi susţinut, atunci executivul are un program şi se va apuca imediat de lucru. Maia Sandu a fost rugată să comenteze şi faptul că prim-ministrul desemnat Natalia Gavrilița beneficiază de pază de stat și mașină de serviciu.

"Această necesitate este legală şi nu văd o problemă. Văd o problemă când resursele statului sunt irosite. Acum şi primierul interimar foloseşte serviciile statului. În ianuarie, acest serviciu a consumat de 4 ori mai puţină benzină decât anterior. Ceea ce spun eu e că lucrurile trebuie să fie legale", a precizat Maia Sandu. 

Șeful statului a înaintat candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova pe 27 ianuarie. Președintele a decis să o nominalizeze pe Natalia Gavrilița la această funcție. Gavrilița a fost ministrul al Finanțelor în Guvernul condus de Maia Sandu.

Săptămâna trecută, liderul socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că fracțiunea PSRM din Parlament nu trebuie să voteze candidatul propus de Maia Sandu la funcția de prim-ministru și a anunțat că în luna iunie ar putea fi organizate alegeri parlamentare anticipate. Anterior, și PAS și PPDA au spus că nu vor vota candidatura Nataliei Gavrilița.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0