Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a remarcat contrastul dintre vorbele lui Borrell la Moscova și la Bruxelles

© AP Photo / Francisco SecoJosep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España
Josep Borrell, nuevo ministro de Asuntos Exteriores de España - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Critica adresată Rusiei de către Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate Josep Borrell, pe care a făcut-o la întoarcerea la Bruxelles, contrastează cu discursurile sale de la Moscova, a declarat Ministerul rus de Externe.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. În urma vizitei sale la Moscova din 4-6 februarie, Borrell a menționat pe blogul său că Rusia se îndepărtează tot mai mult de Uniunea Europeană, anunță RIA Novosti

Potrivit comisarului european, pentru acest lucru poartă vina Rusia, care „percepe valorile democratice ca pe o amenințare existențială”.

Одиночный пикет в защиту российских журналистов в Латвии - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Rusia
Kiril Vîșinski, pichet înainte de întâlnirea lui Lavrov cu Borrell

Mai devreme însă, la Moscova, Borrell a spus că există domenii în care Rusia și Uniunea Europeană pot și ar trebui să coopereze, iar Bruxellesul, potrivit oficialului, susține dialogul cu Moscova, în ciuda dificultăților în relații.

Ministerul rus de Externe a remarcat că „a fost surprins să ia cunoștință de evaluările lui Borrell cu privire la rezultatele vizitei, care contrastează puternic cu declarațiile sale făcute la conferința de presă de la Moscova”.

"Partea rusă a comentat rezultatele negocierilor la o conferință de presă în prezența lui și a avut toate ocaziile de a face imediat propria evaluare, ceea ce a făcut", a declarat Ministerul de Externe. Diplomația rusă a adăugat că „nimeni nu l-a limitat nici în timp, nici în format”.

Ministerul de Externe a presupus că Borrell a făcut astfel de declarații, deoarece la Bruxelles i s-a explicat cum să pună accentele.

"Dar atunci acest lucru nu face decât să confirme cum și cine formează de fapt politica UE", a concluzionat instituția. 

Borrell a vizitat Moscova în perioada 4-6 februarie. Comisarul european s-a întâlnit cu ministrul de Externe Serghei Lavrov, precum și cu reprezentanți ai organizațiilor obștești rusești.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0