Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Licitație pentru elaborarea Planului General Urbanistic al Chișinăului

© Sputnik / Mihai CarausChisinau
Chisinau - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, își exprimă regretul că la cele trei licitații anterioare nu a existat nicio companie care să întreprindă lucrări pentru elaborarea Planului General Urbanistic. El speră că de această dată vor fi doritori de a participa la licitație.

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. La ședința de astăzi a serviciilor municipale ale Primăriei, edilul-șef al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat lansarea următoarei licitații, a patra la număr, pentru a fi identificată o companie care să dezvolte condițiile tehnice pentru Planul Urbanistic General al Chișinăului. 

Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.04.2020
Societate
Chișinăul va avea un Plan General Urbanistic: Ion Ceban a semant un acord în acest sens
Potrivit primarului, fără pregătirea preliminară a unui document care definește scopul, structura și metodologia proiectului, dezvoltarea Planului General este pur și simplu imposibilă. În același timp, edilul-șef și-a exprimat regretul că în timpul licitațiilor anterioare nicio companie nu și-a prezentat propunerile.

"Nu este un lucru ușor, de asta și specialiștii nu vor să participe la licitație, deși s-au alocat fonduri foarte mari pentru elaborarea planurilor strategice. Îmi pare foarte rău că, din cauza încăpățânării unor consilieri municipali, am pierdut o parte din fondurile alocate de România pentru acest proces", a spus primarul Chișinăului.

Potrivit lui Ceban, el le-a cerut reprezentanților Direcției Generale de Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare „să implice în proces cele mai „guralive” facțiuni din Consiliul Municipal Chișinău, astfel încât acestea să prezinte propuneri de la companii care pot elabora condiții tehnice pentru implementarea Planului Urbanistic General".

Anterior, din cauza faptului că în comisiile CMC consilierii nu au votat pentru unele chestiuni, compania românească și-a retras propunerea.

Planul general actual al Capitalei a fost adoptat în 2007 și în prezent nu îndeplinește cerințele actuale de dezvoltare teritorială.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0