Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi scheme de escrocherie: Cum trăgeau pe sfoară victimele

© Sputnik / Anatolii KiriakInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Trei tineri se prezentau pe rețelele de socializare drept avocați și propuneau servicii contra cost. Activitatea ilegală a acestora a fost deconspirată de oamenii legii. Ei sunt cercetați penal pentru escrocherie. 

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. Oamenii legii au urmărit timp de două luni activitatea unui grup infracțional pentru a putea aduna suficiente probe ca să poată demonstra vinovăția lor. Ofițerii au stabilit că trei tineri cu vârstele cuprinse între 19 și 26 de ani creau profiluri false pe rețelele de socializare și prin intermediul acestora se dădeau drept avocați. Potrivit poliției, grupul infracțional era condus de către un deținut, care coordona activitatea acestora.

Задержание  - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2021
Societate
Video: Cum acționa un grup infracțional în Moldova: Poliția face dezvăluiri

Ei identificau potențiale victime care au pe cineva din rude sau prieteni închiși în penitenciar, se prezentau ca fiind avocați și propuneau să-i elibereze în schimbul unor sume de bani. Aceștia au reușit să le cauzeze părților vătămate un prejudiciu de aproape 35 de mii de lei. Unul dintre membri grupării a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar al doilea este cercetat la libertate.

Potrivit oamenilor legii, tinerii anterior au mnai fost judecați pentru acțiuni similare. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de peste 67 de mii de lei sau închisoare de până la șase ani. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0