Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Cum acționa un grup infracțional în Moldova: Poliția face dezvăluiri

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание  - Sputnik Moldova
Abonare
Droguri periculoase erau aduse din Europa prin intermediul autobuzelor de rută, camuflate printre produse alimentare.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Râșcani au reținut patru persoane pentru comercializarea pastilelor psihotrope.

Oamenii legii au stabilit în cadrul investigației că liderul grupării, un bărbat de 33 de ani din Chișinău, introducerea drogurilor în Moldova prin contrabandă, iar apoi le transmitea altor membri ai grupului pentru a fi comercializate

Polițiștii au identificat metoda prin care erau aduse drogurile și au reținut să-l rețină în flagrant pe liderul grupării. Acesta avea asupra sa un colet, în interiorul căruia, printre produse alimentare, au fost depistate 56 de pastile psihotrope.

În urma investigațiilor au fost reținuți alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 33 și 41 de ani, care se ocupau de realizarea drogurilor. La domiciliul acestora au fost găsite peste 150 de pastile de tip „Subutex”, precum și bani în sumă de 67 000 de lei, 500 de dolari SUA și 250 de Euro, despre care se presupun că ar fi fost obținuți din activitatea infracțională.

Reținere  - Sputnik Moldova
Societate
Video: Droguri prin poștă - Schemă pusă la cale de doi concubini

Pastilele psihotrope erau transmise dintr-o țară europeană prin intermediul autobuzelor de rută, camuflate printre produse alimentare.

În momentul reținerii, membrii grupării se aflau în stare de ebrietate provocată de consumul stupefiantelor. Ei au fost reținuți pentru 72 ore, ulterior instanța de judecată a aplicat măsura preventivă de arest pe un termen de 30 zile

De precizat că o pastilă de tip „Subutex” era vândută consumatorilor la prețul de 800-1000 de lei.

Potrivit Codului penal, persoanele culpabile de „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare săvârșit de un grup criminal organizat” riscă închisoare de până 15 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0