Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița mai face un pas: Programul de guvernare în 38 de pagini

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Programul de guvernare a candidatului la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova a fost făcut public. Gavrilița va încerca în această săptămână să obțină încrederea deputaților pentru cele 38 de pagini de program, dar și echipa de miniștri propusă pe 5 februarie.

CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Candidatul la funcția de prim-minstru a prezentat astăzi, luni, 8 februarie Programul de Activitate al Guvernului „Moldova Bună”. Programul, care conține 38 de pagini, începe cu acțiunile imediate pentru gestionarea crizei și asanarea instituțiilor.

În program este menționat că Guvernul este gata să-și asume răspunderea pe inițiative legislative și să adopte hotărâri de guvern pentru a susține populația și economia pe timp de criză.

Guvernul propus de Gavrilița își propune pentru început să creeze un consiliu de experți medici care să furnizeze Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică în comun cu instituțiile specializate ale statului, analize și prognoze ale situației pandemice în Republica Moldova și în lume, astfel ca deciziile CNESP să fie eficiente, rezonabile și echitabile.

Gavrilița își propune să asigure acces nelimitat, imediat și gratuit tuturor persoanelor cu simptome clinice sau contacților din focare la teste PCR sau rapide antigenice la COVID19.

Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Politică
Ultima oră: Joi, Guvernul Gavrilița cere votul de încredere al deputaților

Mai mult, se vrea testarea obligatorie și regulată a personalul medical. În cazul în care acest Guvern va obține încrederea deputaților și dacă va acționa strict după programul prezentat atunci va organiza acces rapid și 100% gratuit la tratament pentru pacienții cu forme ușoare și ușor moderate de COVID-19 în condiții de domiciliu. Ce ține de vaccin, Gavrilița vrea să asigure accesul populației la unul sigur și calitativ pentru atingerea imunității colective necesare și stopării răspândirii infecției.

Candidatul propus la funcția de premier mai vrea ca sistemul medical să fie asigurat cu tot spectrul de medicamente anti-Covid-19 și echipamente necesare, inclusiv prin utilizarea corectă și eficientă a asistenței oferite de Uniunea Europeană și Banca Mondială. Cel mai probabil, în ședința de joi, 11 februarie, Gavrilița va prezenta programul în fața deputaților. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0