Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este oficial: Câţi bani a cheltuit statul pentru vizita Maiei Sandu la Paris

© REUTERS / BENOIT TESSIERMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Președinția Republicii Moldova a publicat costurile suportate de stat pentru vizita Maiei Sandu la Paris, în zilele de 3 şi 4 februarie.

CHIȘINĂU 8 feb - Sputnik. În data de 3 şi 4 februarie, preşedintele ţării, Maia Sandu, a efectuat o vzită oficială în Franţa. Din delegaţia Republicii Moldova au făcut parte Cristina Gherasimov, consilierul preşedintelui în domeniul politicii externe şi Sorina Ștefîrță - consilier pentru comunicare publică, purtător de cuvânt. În total, pentru această călătorie, statul a cheltuit peste 33 de mii de lei. În această sumă, a fost inclusă diurna - 10.4 mii lei, cazarea – 7.6 mii lei şi biletele de avion – 15.4 mii lei.                                                                                   

Preşedintele ţării, Maia Sandu, a declarat într-o conferinţă de presă că în condiţiile în care Franța este țara care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în 2022, iar Uniunea Europeană va determina asistența pentru Republica Moldova pentru următorii șapte ani, restabilirea unui dialog activ cu Parisul are importanță majoră pentru ţara noastră.

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Politică
Cu ce rezultate s-a întors Maia Sandu din Franţa
Maia Sandu susţine că a discutat cu omologul său Emmanuel Macron despre provocările cu care se confruntă țara noastră și prioritățile de reformă, cum ar fi combaterea corupției, reforma justiției, necesitatea consolidării proceselor și instituțiilor democratice, asigurarea securității energetice, crearea mediului economic propice dezvoltării întreprinderilor, atragerea investițiilor și crearea locurilor de muncă, impulsionarea dezvoltării la nivelul comunităților. 

Preşedintele mai spune că a vorbit cu oficialii francezi despre recunoaşterea permiselor de conducere ale cetățenilor Republicii Moldova care se află în Franța. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0