Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Boală rară post-covid la copii

© REUTERS / HENRY NICHOLLSAmbulanțe, spital, UK, Marea Britanie
Ambulanțe, spital, UK, Marea Britanie - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Abonare
Mulți copii britanici sunt spitalizați în fiecare săptămână cu o boală rară care se dezvoltă la câteva săptămâni după infectarea cu noul coronavirus, potrivit The Guardian.

Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Societate
Este oficial! Când vor ajunge în Moldova primele loturi de vaccin împotriva COVID-19
BUCUREŞTI, 8 feb – Sputnik. Până la 100 de copii sunt spitalizați în fiecare săptămână în Marea Britanie cu sindrom inflamator multisistem (MIS-C sau PIMS), relatează The Guardian.

Medicii consideră PIMS ca fiind un sindrom post-Covid care se dezvoltă la unul din 5.000 de copii la aproximativ o lună după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, cu sau fără simptome.

Simptomele acestei boli includ erupții cutanate, o temperatură de până la 40° C, precum și tensiune arterială foarte scăzută, dureri abdominale sau diaree în cele mai severe cazuri.

Creștere puternică a internărilor faţă de primul val

В Кишиневе снова снег - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Acum avem iarnă adevărată, dar iată cât ne vom mai bucura de ea - Video
De asemenea, potrivit cotidianului britanic, numărul internărilor în terapie intensivă din cauza bolii a crescut considerabil în comparație cu situaţia din primul val al epidemiei. Astfel, spitalele au internat până la 100 de copii pe săptămână în timpul acestui al doilea val, față de aproximativ 30 pe săptămână în aprilie 2020.

În același timp, medicii pediatri au constatat că 75% dintre copiii cei mai afectați de PIMS erau negri, asiatici sau aparţinând altor minorități etnice. Aproape patru din cinci copii afectați au avut anterior o stare bună de sănătate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0