Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Este oficial! Când vor ajunge în Moldova primele loturi de vaccin împotriva COVID-19

© Sputnik / Vitali Belooussov / Accesați arhiva multimediaUn médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo)
Un médecin prépare une seringue avec un vaccin (archive photo) - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că primele loturi de vaccin împotriva coronavirusului vor ajunge în țară la mijlocul lunii februarie.

CHIȘINĂU, 30 ian - Sputnik. Republica Moldova va recepționa 24.570 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech și 264.000 de doze produse de Oxford/AstraZeneca. Ministerul Sănătății anunță că a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, astăzi, 30 ianuarie.

„Vaccinul produs de Pfizer/BioNTech va fi depozitat la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, care va asigura condițiile necesare de păstrare la temperatura de -60°C -90°C. Ulterior, vaccinurile vor fi distribuite către punctele de vaccinare”, precizează ministerul de profil.

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova
”Sputnik V” va fi înregistrat în 25 de țări în următoarele săptămâni

Vaccinul AstraZeneca va fi livrat în Republica Moldova în tranșe, începând cu sfârșitul lunii februarie. Acest vaccin trebuie păstrat la o temperatură de +2°C +8°C.

Instituția susține că platforma COVAX a primit cereri de aprovizionare cu vaccin împotriva COVID-19 din partea a 72 de țări, dar, la prima etapă, doar 18 țări au fost selectate, inclusiv Republica Moldova.

Amintim că planul național de imunizare anti COVID-19 a fost aprobat pe 13 ianuarie de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.

La prima etapă, Republica Moldova va recepționa cu titlu gratuit, prin intermediul COVAX, vaccin anti COVID-19 pentru 20% din populația totală, de pe ambele maluri ale râului Nistru.

Platforma COVAX a fost creată de Organizația Mondială a Sănătății și Comisia Europeană pentru a oferi acces la instrumente de combatere a COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0