Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Studii pe timp de pandemie: Situația din Liceul seral Nr.1

© Sputnik / Mihai CarausNina Cojocari
Nina Cojocari - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2021
Abonare
Liceul seral Nr.1 din Capitală, precum și alte instituții de învățământ din țară și-a redeschis ușile pentru elevi în noul an de studii. Iată cum se desfășoară orele pe timp de pandemie.
Studii pe timp de pandemie: Situația din Liceul seral Nr.1

La Liceul seral Nr.1 din Chișinău studiază elevi cu vârste cuprinse între 17-48 de ani. Aceasta este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și obține diploma de bacalaureat. De obicei, lecțiile încep la ora 17:00 și durează până la ora 21:15, în funcție de orarul stabilit.

În acest an, elevii instituției trebuie să respecte noi reguli, iar faptul că sunt deja adulți îi obligă să manifeste maximă responsabilitate în condiții de pandemie.

"O lecție durează 40 de minute, iar după a treia oră elevii au o pauză de 25 de minute, timp în care toate cabinetele sunt dezinfectate și aerisite. Elevii și profesorii poartă obligatoriu măști de protecție", a subliniat pentru Sputnik directoarea Liceului, Nina Cojocari.

Totodată, Nina Cojocari a remarcat că în fiecare clasă sunt dezinfectanți, iar mesele sunt amplasate la distanță. De asemenea la toate ușile, la intrare și ieșire, sunt covorașe speciale, iar punctul medical este aprovizionat cu medicamente conform instrucțiunilor necesare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0