Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor fi relaxate restricțiile în Germania? Ce a declarat Merkel

© AP Photo / Michael SohnАнгела Меркель
Ангела Меркель  - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Abonare
Într-un interviu TV acordat ntv şi RTL, cancelarul german Angela Merkel s-a referit la scăderea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar şi la pericolul reprezentat de noile tulpini mai virulente.

BUCUREŞTI, 6 feb – Sputnik, Doina Crainic. Angela Merkel a avertizat cu privire la pericolul unei relaxări pripite a restricţiilor, în contextul în care Germania încă nu şi-a atins obiectivele în contracararea epidemiei, iar noile tulpini ale virusului sunt mai contagioase. Astfel, a îndemnat publicul să înţeleagă necesitatea continuării lockdown-ului, potrivit ziarulromanesc.de.

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Europa se încrede în "Sputnik V": Germania se pregătește ”să taie cupoane”

Merkel a mai spus că şi-ar „dori să anunţe şi ceva bun. Dar nu are sens, nu trebuie să stârnim false speranţe şi de aceea încerc mereu să fiu realistă”, a explicat aceasta.

Săptămâna viitoare miercuri va avea loc următoarea şedinţă cu liderii celor 16 landuri germane, fiecare land fiind responsabil de măsurile adoptate pe plan local împotriva răspândirii epidemiei de coronavirus. Merkel a mai spus că trebuie cercetat cât de mult s-a răspândit mutaţia britanică.

Cancelarul a adăugat că Germania nu-şi poate permite să ajungă într-o situaţie similară celei din Portugalia, unde relaxarea restricţiilor în preajma sărbătorilor şi mutaţiile mai virulente au dus la supraîncărcarea sistemului sanitar.

„Un număr mic de infecţii înseamnă şi o situaţie mai bună pentru economie, toate studiile arată asta”, a subliniat ea.


Fluxul de știri
0