Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Violența în familie: Ce au constatat parajuriștii

© Sputnik / Rodion ProcaViorica Chirinicinîi și Maria Zugravu
Viorica Chirinicinîi și Maria Zugravu - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Abonare
Femeile sunt cele mai expuse violenței în familie, o demonstrează datele statistice. Fenomenul a luat amploare în pandemie, însă îmbucurător este faptul că victimele rup lanțul tăcerii și se adresează după ajutorul specialiștilor.
Violența în familie: Ce au constatat parajuriștii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", parajuriștii Vioirica Chirinicinâi și Maria Zugravu au remarcat faptul că în ultima perioadă tot mai multe femei solicită să fie consultate.

Totuși, specialiștii susțin că femeile abuzate reclamează cazurile de violență după ce aceste acțiuni au avut loc repetat.

"Multe femei închid ochii pentru prima sau a doua oară. Ulterior, acestea înțeleg că nu mai pot continua să trăiască mereu în frică. De cele mai multe ori se adresează femeile cu copii, care doresc să-și protejeze odraslele de tatăl violent", au subliniat parajuriștii.

Potrivit Ministerului Sănătății, de la începutul pandemiei COVID-19, asistenții sociali au înregistrat 252 de cazuri de violență în familie. Victime au devenit nu doar femeile, ci și copiii.

Мозаика на часовне Ксении Петербургской/ Mozaic. Paraclisul Sfintei Xenia din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2021
Viața Sfintei Xenia din Sankt Petersburg, protectoarea familiei
De asemenea, din luna martie curent, numărul apelurilor din partea victimelor violenței în familie, înregistrate la Telefonul de încredere pentru femei administrat de Organizația "La Strada", a crescut cu 30 la sută.

În primele patru luni ale anului 2020, forțele de ordine au înregistrat 678 de cazuri de violență - cu 13 la sută mai multe decât în aceeași perioadă a anului 2019. În această perioadă au fost instituite 780 de ordine de restricție de urgență și 231 de ordonanțe de protecție.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0