Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Sârbu, despre un nou guvern și anticipate: Este riscant...

© Sputnik / Mihai CarausSergiu Sîrbu
Sergiu Sîrbu - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
Va susține grupul parlamentar "Pentru Moldova" candidatura la funcția de premier propusă de președintele Maia Sandu? Iată ce a declarat deputatul Sergiu Sârbu în cadrul emisiunii "Logica Puterii".
Sârbu, despre un nou Guvern și anticipate: Este riscant ...

Într-un interviu pentru Sputnik Moldova, deputatul Sergiu Sârbu a declarat că decizia oficială în privința susținerii candidatului la funcția de premier propus de Maia Sandu urmează să fie luată în ziua în care Natalia Gavrilița va veni în fața deputaților și va prezenta programul de guvernare.

Adrian Candu - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Politică
Candu: 2021 va fi un an pierdut - ce spune despre un Guvern condus de Gavrilița
"Să vedem acest program, deoarece este important să vedem soluțiile cu care vin pentru depășirea crizei, cât de profesioniști sunt membrii noului Executiv. Nu am luat o decizie fermă, dar vom veni cu întrebări, vom fi activi – cum vede doamna candidat depășirea crizei pandemice, problema agricultorilor, situația din HoReCa. Natalia Gavrilița are toate șansele să nu fie votată, dar decizia finală va fi luată în ziua când se va prezenta în Parlament", a declarat Sergiu Sârbu.

Mai mult, deputatul a remarcat faptul că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile. În același timp, este foarte riscant ca Republica Moldova să rămână cu un Guvern interimar pe timp de pandemie.

"Este absolut falsă ideea că dacă votezi sau nu noul Guvern asta înseamnă că vrei sau nu anticipate. Noi nu ne jucăm de-a grădinița aici. Țara rămâne neguvernată șase luni – un Guvern interimar nu poate aviza proiecte de legi, semna documente internaționale, să gestioneze criza, să semneze contractul pentru aducerea vaccinului. Este o bătaie de joc față de oameni. Alegeri vor fi, dar până atunci trebuie să ajungem. Este riscant, nu trebuie să dăm foc la țară", a mai adăugat Sârbu.

Amintim că Partidul Socialiștilor a reiterate în data de 5 februarie poziția de a nu o vota pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. Până acum, PAS, PPDA, deputatul Octavian Ţîcu şi Partidul Democrat au declarat că nu vor vota Guvernul Gavriliţa. Toate aceste fracțiuni pledează pentru alegeri anticipate. 

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0