Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România a actualizat lista țărilor cu risc sporit de infectare: Unde se află Moldova

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2021
Abonare
România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit pentru care se impune regimul de carantină la intrarea în țară. Republica Moldova nu se află în noua listă. Aceasta intră în vigoare vineri, 5 februarie, ora 18:00.

CHIȘINĂU 5 feb - Sputnik. Ambasada României în Republica Moldova informează că, în data de 4 februarie, statul vecin a actualizat lista țărilor cu risc epidemic ridicat. Țara noastră nu se regăsește în această listă, astfel că moldovenii nu vor fi nevoiți să stea în carantină la intrarea în România. Lista intră în vigoare începând cu data de 5 februarie 2021, ora 18:00.

De menționat că starea de alertă pe întreg teritoriul României este încă valabilă. 

Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2021
Societate
Moldova a actualizat lista țărilor din ”zona roșie”: În ce condiții vom sta în carantină

Autoritățile române anunță că cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Moldova (inclusiv persoanele cu dublă sau multiplă cetățenie, dintre care una română) li se va permite intrarea în România fără a sta 14 zile în carantină. Totuși, excepție vor face cei care în ultimele două săptămâni s-au aflat în zonele cu risc epidemic ridicat. Totodată, cetățenilor străini care se află pe teritoriul Republicii Moldova vor putea intra în România doar dacă se vor încadra în excepțiile prevăzute de legislația în vigoare.

Potrivit autorităților române, toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptome specifice infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, nu vor trebui să stea în carantină. Ca să le fie permisă tranzitarea României, persoanele trebuie să demonstreze că scopul călătoriei este unul justificat. În felul acesta, ei vor putea continua călătoria. Dovada scopului călătoriei se poate face în baza unui drept de ședere, dacă sunt impuse astfel de limitări de către statele de tranzit. Totodată, tranzitul trebuie să fi realizat neîntrerupt, în maximum 24 de ore, utilizând coridoarele umanitare special create în acest sens (informații concrete vor fi oferite de către Poliția de Frontieră).

Persoanele care au evenimente legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții sau tratamente și pentru schimbarea documentelor pot fi exceptate de la regimul de carantină, doar dacă prezintă testul negativ la COVID-19. Suspendarea de la regimul de carantină se dispune prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică teritorială.

Aici puteți vedea lista integrală a țărilor cu risc epidemic sporit, actualizată de autoritățile române. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0