Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova a actualizat lista țărilor din ”zona roșie”: În ce condiții vom sta în carantină

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic sporit, pentru care se impune autoizolarea la intrarea în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. Lista actualizată a țărilor pentru care se impune autoizolarea la intrarea în țara noastră va intra în vigoare de luni, 1 februarie. În ea au fost incluse 22 de state. Printre acestea se numără Cehia, Spania, Israel, Estonia și altele. Astfel, cei care vor reveni din aceste țări vor trebui să stea 14 zile în carantină. 

© Photo : Ministerul Sănătății Muncii și Protecției SocialeLista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare
Moldova a actualizat lista țărilor din ”zona roșie”: În ce condiții vom sta în carantină - Sputnik Moldova
Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare
Lista se actualizează o dată la 14 zile, în ziua de vineri, și este elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Aceasta este valabilă pentru o perioadă de două săptămâni.

Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova
Societate
COVID-19: Număr mare de cazuri noi confirmate
Criteriul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egal cu 375 de cazuri la 100.000 populație.

Persoanele care vor veni din aceste state, vor completa obligatoriu la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova fișa epidemiologică, având obligația să se autoizoleze pentru o perioadă de două săptămâni.

Bilanțul persoanelor infectate în Republica Moldova a ajuns la 158 309. În total, 148 432 persoane au fost tratate de COVID-19, iar 3 413 cetățeni și-au pierdut viața. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0