Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Sporurile salariale pentru cei implicați în combaterea COVID vor fi garantate prin lege

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Angajații implicați direct în combaterea COVID-19 și a epidemiilor în general vor primi sporuri salariale pe întreaga perioadă a stării de urgență în sănătate. Acest lucru îl garantează un proiect de lege aprobat în a doua lectură de Parlament.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Parlamentul a adoptat în lectura a doua joi, 4 februarie, un proiect de lege ce le garantează angajaților implicați în combaterea pandemiei de COVID-19 și care activează în condiții de risc epidemic că vor primi sporuri la salariu pe întreaga perioadă a stării de urgență.

Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Politică
Video Live: Deputații s-au întrunit în prima ședință plenară din 2021

Proiectul prevede „instituirea unei garanții fixe de stat referitoare la plata sporurilor, stabilirea mărimii concrete a sporurilor de compensare pentru munca prestată și alte acțiuni care vizează funcționarii implicați direct în combaterea unei epidemii pe perioada decretării stării de urgență în sănătate publică”.

Pentru aceasta sunt necesare modificări la Codul Muncii, Legea Salarizării și Legea salarizării în sectorul bugetar.

Parlamentul s-a întrunit joi, 4 februarie, în prima sa ședință plenară din 2021, după vacanța de iarnă. Astfel a fost inaugurată sesiunea de primăvară a Legislativului.

La ședință participă 91 dintre cei 101 parlamentari. Trei dintre cei care absentează se află în concediu de boală. Deputații nu s-au mai convocat în ședințe plenare de aproape șapte săptămâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0