Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video Live: Deputații s-au întrunit în prima ședință plenară din 2021

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Agenda primei ședințe plenare a Parlamentului din 2021 include modificări la Legea privind dezvoltarea regională, la Legea cadastrului bunurilor imobile, la Legea cu privire la Inspectoratul de Carabinieri, la Legea cu privire la activitatea Poliției.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Parlamentul s-a întrunit joi, 4 februarie, în prima sa ședință plenară din 2021, după vacanța de iarnă, de la orele 10:07, cu o mică întârziere.  

La ședință participă 91 dintre cei 101 de parlamentari. Trei dintre cei care absentează se află în concediu de boală.

Imnul de Stat a fost intonat în debutul sesiunii de primăvară de artiști de la Teatrul de Operă „Maria Bieșu”, invitați în sala de ședințe.

 

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat deschisă sesiunea de primăvară a Parlamentului. Ea i-a felicitat pe deputații care și-au sărbătorit recent ziua de naștere. 

Deputații nu s-au mai convocat în ședințe plenare de aproape șapte săptămâni.

Agenda ședinței poate fi văzută pe site-ul Parlamentului, dar succesiunea discutării subiectelor poate suporta modificări sau ordinea de zi poate suporta alte modificări, prin excluderea sau includerea de subiecte noi, la propunerea parlamentarilor.

Pe agenda publicată figurează proiecte de lege cu privire la investigarea accidentelor și incidentelor în transporturi, cu privire la cultura fizică și sport, cu privire la producerea, comercializarea și utilizarea materialului forestier de reproducere.

Ordinea de zi mai include modificări la Legea privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, la Legea cadastrului bunurilor imobile, la Legea cu privire la Inspectoratul General de Carabinieri, la Legea cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0