Sandu a invitat în Moldova investitori francezi

© REUTERS / BENOIT TESSIERМайя Санду
Майя Санду  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
În a doua zi a vizitei sale oficiale la Paris, președintele Moldovei s-a întâlnit cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Franța.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Maia Sandu a discutat cu reprezentanți ai comunității de afaceri și cu conducerea celei mai mari organizații patronale franceze - Mouvement des Entreprises de France.

Майя Санду  и Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Politică
Video: Sandu s-a întâlnit cu Macron: Ce i-a promis președintele Franței

În cadrul acestor întâlniri au fost discutate realitățile economice actuale ale Moldovei și direcțiile strategice care ar putea fi de interes reciproc pentru antreprenorii din ambele țări. Printre acestea se numără sursele de energie regenerabile, sectorul medical, aviația civilă.

„Le-am vorbit oamenilor de afaceri francezi despre prioritățile strategice de dezvoltare ale Republicii Moldova, despre viziunea mea asupra viitorului țării, despre îmbunătățirea mediului de afaceri prin combaterea corupției și reforma justiției, precum și despre avantajele economice de a investi în țara noastră”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

La rîndul lor, reprezentanții businessului francez s-au interesat de nivelul de digitalizare a țării.

Sandu a menționat că 233 de companii cu capital francez funcționează astăzi în Moldova și, potrivit Băncii Naționale, volumul total al investițiilor directe din Franța în Moldova în 2019 s-a ridicat la 197,55 milioane de dolari SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0