Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Sandu s-a întâlnit cu Macron: Ce i-a promis președintele Franței

© REUTERS / BENOIT TESSIERМайя Санду и Эмманюэль Макрон
Майя Санду  и Эмманюэль Макрон - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială în Franța, s-a întâlnit cu omologul său de la Paris. Cei doi oficiali au făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă comune.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Liderul de la Elysee, Emmanuel Macron, a remarcat că de aproape un sfert de secol niciun președinte al Republicii Moldova nu a efectuat vizite oficiale în Franța și a apreciat deschiderea Maiei Sandu de a da curs invitației sale. 

„Sunt bucuros să o primesc în vizită pe doamna Maia Sandu. Îi sunt recunoscător că a acceptat invitația mea să vină la Paris la câteva săptămâni după învestirea sa în funcție. Legăturile dintre Franța și Moldova sunt strânse, în mare parte datorită tradițiilor francofone din Moldova. Și sunt dispus să fortificăm aceste legături. Se fac 24 de ani de când un președinte al Moldovei nu a fost în Franța, la Paris. Sunt fericit că putem împreună să spargem acest sfert de secol”, a declarat Macron.

Președintele Franței a mai spus că țara sa este gata să susțină Republica Moldova prin lansarea mai multor proiecte de investiții.

© REUTERS / BENOIT TESSIERMaia Sandu și Emmanuel Macron
Video: Sandu s-a întâlnit cu Macron: Ce i-a promis președintele Franței - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Maia Sandu și Emmanuel Macron

„Franța este gata să susțină Moldova în drumul său, în proiecte de investiții cu participarea întreprinderilor franceze, precum renovarea căilor ferate, ale liniilor esențiale între Moldova și Uniunea Europeană și implicarea mai marea operatorilor noștri”, a remarcat oficialul francez. 

Macron a mai spus că reglementarea conflictului transnistrean este o chestiune fundamentală pentru pace. 

© REUTERS / BENOIT TESSIERMaia Sandu, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Paris
Video: Sandu s-a întâlnit cu Macron: Ce i-a promis președintele Franței - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Maia Sandu, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Paris

La rândul său, Maia Sandu i-a mulțumit omologului său francez pentru invitație. 

„Sunt onorată astăzi să mă aflu aici, la invitația Dumneavpastră. Această vizită este foarte importantă pentru noi, sperăm să sporim colaborarea între Moldova și Franța. Noi suntem europeni prin cultură, limbă, dar și prin aspirațiile democratice. (...) Oamenii din țara noastră au dreptul să trăiască o viață mai bună. Franța este gata să ne susțină acest demers. (...) În numele meu și al Republicii Moldova vă mulțumim pentru această dovadă de prietenie”, a declarat președintele Moldovei. 

Mai devreme, Maia Sandu s-a întâlnit cu Richard Ferrand, președintele Adunării Naționale a Republicii Franceze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0