Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Germania a declarat că vaccinul "Sputnik V" a surprins cu adevărat Occidentul

© РФПИ и Центр имени Гамалеи / Accesați arhiva multimediaПервая в мире вакцина от коронавируса
Первая в мире вакцина от коронавируса - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Rusia a reușit să surprindă țările occidentale prin crearea vaccinului împotriva coronavirusului "Sputnik V", scrie ziarul german Die Welt.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Autorul articolului, Jacques Schuster, a spus că, în opinia sa, Rusia "a reușit să surprindă" Occidentul pentru prima dată din 1957, când întreaga lume a urmărit cum URSS-ul lansează în spațiul cosmic primului satelit artificial al Pământului.

"De atunci, Rusia nu putea să surprindă cu nimic Occidentul din punct de vedere tehnic. Doar vaccinul împotriva coronavirusului, care a intrat pe piață devreme, a arătat: Rusia este, probabil, mai mult decât "Volta Superioară cu rachete" (declarația lui Helmut Schmidt despre URSS – n. ed.)" – a scris jurnalistul.

Вакцина против COVID-19 Спутник V (Гам-КОВИД-Вак). - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Societate
Kremlinul a comentat publicarea rezultatelor studiilor ”Sputnik V” în Lancet

De asemenea, Schuster a reamintit că publicația științifică autoritară The Lancet a confirmat eficiența foarte ridicată a vaccinului "Sputnik V", ceea ce justifică decizia guvernului rus de a începe utilizarea preparatului înainte să fie publicate datele finale. 

După cum precizează "Tsargrad", revista The Lancet a publicat rezultatele celei de-a treia faze a studiilor clinice asupra vaccinului anti-COVID-19 "Sputnik V" pe 2 februarie. Experții au constatat că eficacitatea preparatului este extrem de ridicată – de 91,6%.

În luna august, Ministerul Sănătății din Rusia a înregistrat primul vaccin din lume pentru prevenirea COVID-19, dezvoltat de Centrul Gamaleia și produs împreună cu Fondul rus de investiții directe. Denumirea comercială a vaccinului "Gam-Covid-Vac" este "Sputnik V". Preparatul este creat pe platforma vectorilor adenovirali umani și implică introducerea a două componente la un interval de trei săptămâni. Principalele avantaje sunt eficiența și lipsa urmărilor negative pe termen lung. Preparatele pe bază de adenovirus uman sunt utilizate pe scară largă de mai bine de 50 de ani.

În prezent, vaccinul "Sputnik V" este înregistrat în Rusia, Belarus, Argentina, Bolivia, Serbia, Algeria, Palestina, Venezuela, Paraguay, Turkmenistan, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Iran, Republica Guineea și Tunisia.

Anterior, radio Sputnik a raportat că Republica Federală Germania a analizat perspectivele utilizării vaccinului "Sputnik V" în UE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0