Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Crimeea califică drept șantaj sancțiunile Kievului pentru zborurile în peninsulă

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2021
Abonare
Kievul a impus sancțiuni împotriva a două companiei aeriene care operează zboruri în peninsula Crimeea, despre una dintre care s-a spus că ar fi înregistrată în Moldova.

CHIȘINĂU, 4 feb – Sputnik. Sancțiunile impuse de Ucraina împotriva companiilor  aeriene străine pentru zborurile operate în Crimeea nu sunt altceva decât un banal șantaj, a declarat Iuri Ghempel, șeful Comisiei diplomație populară și relații internaționale a parlamentului regional, citat de RIA Novosti.

”Avem de a face cu un banal șantaj, dictat de neputința și furia autorităților de la Kiev în fața procesului treptat și logic legat de recunoașterea Crimeii rusești. Calculul șantajiștilor kieveni este foarte clar: obținerea unor beneficii de la transportatorii străini”, a menționat Ghempel.

Politicianul și-a exprimat încrederea că Kievului nu-i va reuși să stopeze dezvoltarea peninsulei, iar în scurt timp numărul companiilor care vor opera zboruri în Crimeea va crește.

Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Opoziția ucraineană inițiază procedura de impeachment împotriva lui Zelenski

Ghempel a adăugat că, din cauza lipsei unui dialog productiv cu Rusia, Ucraina va suporta doar pierderi economice.

Kievul a impus restricții împotriva companiei aeriene portugheze JET4U LDA și a companiei JET4U S.R.L, despre care presa a scris că ar fi înregistrată în Republica Moldova, pentru zborurile operate în Rusia și Crimeea. Celor doi transportatori le-au fost interzise zborurile pe teritoriul Ucrainei. Potrivit publicației ”Ukrainskaia Pravda”, cu avioanele acestor companii deputații partidului ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” Victor Medvedciuk și Taras Kozak ar fi zburat în Rusia.

Totodată, în contextul acestor informații, Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a venit cu precizarea că nu a eliberat certificat de operator aerian companiei JET4U S.R.L.

”În contextul difuzării în spațiul public a informației cu privire la aplicarea sancțiunilor din partea instituțiilor de stat a Ucrainei unei companii aeriene din Republica Moldova și anume „JET4U”S.R.L., Autoritatea Aeronautică Civilă informează că nu a eliberat certificat de operator aerian (AOC) companiei „JET4U”S.R.L., iar în registrul de stat al aeronavelor nu sunt înregistrate aeronave aparținând acestei companii”, subliniază instituția.

AAC amintește totodată că pentru a putea opera zboruri sau alte tipuri de servicii adiacente domeniului aviației civile, orice agent aeronautic trebuie să fie autorizat corespunzător de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0