Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția ucraineană inițiază procedura de impeachment împotriva lui Zelenski

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Partidul ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” intenționează să inițieze procedura de punere sub acuzare (impeachment) împotriva președintelui ucrainean Vladimir Zelenski.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Partidul ucrainean de opoziție ”Platforma de opoziție – Pentru Viață” inițiază procedura de impeachment împotriva președintelui Vladimir Zelenski. Inițiativa are legătură cu decizia de închidere a posturilor de televiziune, este menționat în declarație.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2021
Lavrov a avertizat despre pericolul cenzurii din Statele Unite pentru întreaga lume

Marți, șeful statului a impus sancțiuni împotriva mediilor de informare ucrainene de opoziție și a proprietarului acestora, deputatul Radei Supreme din partea ”Platformei de opoziție – Pentru Viață”. După aceasta, posturile TV ”112 Ucraina”, ",”NewsOne” și ”ZIK” și alte televiziuni și-au sistat emisia. Comunitatea profesională a calificat această situație drept represalii politice și atac la libertatea de exprimare.

Șeful partidului politic ”Platforma de opoziție – Pentru Viață, Victor Medvedciuk a calificat drept ilegală decizia cu privire la sancțiuni și a declarat că Zelenski trebuie tras la răspundere pentru asta.

Rada a numit ”stranii”, respectivele sancțiuni. Președintele comitetului pentru finanțe, politici fiscale și vamale a Radei Supreme, deputatul fracțiunii ”Sluga Poporului” Daniil Ghetmanțev, a menționat că rezultatul în urma închiderii oricărei instituții media este creșterea popularității acesteia.

Administrația lui Zelenski a răspuns că închiderea posturilor TV nu este cenzură, ci luptă cu propaganda.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0