Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zaharova dă în vileag activitatea subversivă a Occidentului

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit de activitatea subversivă, de milioanele dolari injectate de NATO și Occident în activități ilegale pe teritoriul Rusiei.

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a reacționat la ciudata acțiune de la Tribunalul din Moscova unde s-a judecat cazul Alexei Navalnîi.

Circa 20 de reprezentanți ai ambasadelor țărilor vestice, inclusiv Statele Unite au participat la acțiune, iar Zaharova le spune direct: ”Permiteți-mi să vă reamintesc că, în mod tradițional, diplomații susțin cetățenii țărilor lor în instanțele străine”.

”Chiar dacă occidentalii îl văd pe Navalnîi ca pe „al lor", el este încă cetățean al Federației Ruse”, spune Zaharova, care consideră că acțiunea aceasta ”nu mai este doar interferență în afacerile interne ale unui stat suveran” ci și ”expunerea rolului necorespunzător și ilegal al Vestului colectiv în încercările de a izola Rusia”.

Deci, subliniam afirmația tranșantă a Mariei Zaharova – ”expunerea rolului necorespunzător și ilegal al Vestului colectiv”.

Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Rusia
Lavrov: Cazul lui Navalnîi, o înscenare a Occidentului

Dacă nu, întreabă ironic Zaharova, este oare ”o încercare de a pune presiune psihologică asupra judecătorului?”.

Desigur, în România ne amintim câte acuzații a adus occidentul politicienilor români – și chiar presei – că ar pune presiuni asupra Justiției!

Zaharova pune punctul pe ”i”: finanțarea de către NATO a unor acțiuni de tip ”civic” sau „pentru democrație”, activități online și publicații care să creeze diversiune în Rusia!

”Nu pot exclude adevărata lor preocupare, într-o mare măsură, dincolo de milioanele dolari injectate de NATO în activități ilegale pe teritoriul rusesc (posibil bani britanici sau americane)”, arată Zaharova, încheind cu o altă remarcă ironică: ”Vor trebui să raporteze în capitalele lor unde au ajuns banii aceia”.

Reamintim că, în România, majoritatea parlamentară a fost împiedicată să ducă la finalizare o lege prin care să fie transparentizate fondurile primite de ONG-uri.

De asemenea, este de subliniat în contextul declarației Mariei Zaharova, că majoritatea aleasă prin vot nu a putut guverna din cauza unor acțiuni destabilizatoare ale unor ONG și a unor site-uri despre care NU se știe cum au fost finanțate – ci doar că au fost susținute public de ambasada SUA și reprezentanții unor state din UE.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0