Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Video: Deputați PSRM au comentat felul în care Maia Sandu își formează anturajul

© Sputnik / Miroslav RotariPSRM
PSRM  - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Deputați din Partidul Socialiștilor (PSRM) au constatat că Maia Sandu favorizează angajările în funcții la Președinție conform criteriilor de rudenie, prietenie, de relație cu partidul și de activism în cadrul ong-urilor din rețeaua „Soros”.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Deputații socialiști (PSRM) Bogdan Țîrdea și Nichita Țurcan au susținut miercuri, 3 februarie, un briefing în care au criticat felul în care președintele Maia Sandu ar favoriza angajarea la muncă a unor persoane în funcții din anturajul șefului statului.

Deputații socialiști au enumerat mai multe persoane, cunoscute publicului larg, politicieni sau experți în anumite domenii, care ar fi fost angajate în funcții plătite de stat datorită faptului că sunt în legătură cu Partidul „Acțiune și Solidaritate” (PAS), formațiunea pe care a condus-o Maia Sandu.

Депутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО   - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2020
Bogdan Țîrdea: „Caracatița ONG-urilor” controlează Moldova

Bogdan Țîrdea a apreciat că în baza unor criterii de legătură cu PAS, de rudenie sau prietenie cu politicienii din această formațiune au fost angajați unii oameni în funcții de consilier prezidențial sau la alte locuri de muncă.

Totodată, potrivit lui Țîrdea, Maia Sandu și anturajul său angajează în funcțiile plătite de stat persoane cunoscute pentru apartenența lor la organizații nonguvernamentale din rețeaua „Soros”.

Uneori, angajarea s-ar fi făcut fără concurs, chiar dacă organizarea acestuia era necesară.

Printre altele, și includerea deputatului PAS Igor Grosu în componența Consiliului Suprem de Securitate al țării (CSS) a fost criticată de deputații socialiști.

În campania electorală pentru scrutinul prezidențial din noiembrie 2020, Bogdan Țîrdea a declarat într-o conferință de presă că există „o caracatiță” a organizațiilor nonguvernamentale care, cu finanțare externă, ține sub control toate procesele din Republica Moldova și încearcă să distrugă pe oricine îi stă în cale.

În opinia lui Bogdan Țîrdea, „caracatița ONG-urilor” avea ca scop să arate „cât de bună e Maia Sandu și cât de rău este Igor Dodon”. 

Bogdan Țîrdea și-a lansat în octombrie 2020 cartea „Societatea civilă în Republicii Moldova: Sponsori, ONGcrație, războaie culturale”, pentru care a fost criticat vehement de reprezentanți ai ONG-urilor. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0