Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bogdan Țîrdea: „Caracatița ONG-urilor” controlează Moldova

© Sputnik / Mihai CarausДепутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО
Депутат Цырдя продолжает раскрывать секреты НПО   - Sputnik Moldova
Abonare
Bogdan Țîrdea nu se lasă: deputatul insistă că există „o caracatiță” a organizațiilor nonguvernamentale care, cu finanțare externă, ține sub control toate procesele din Republica Moldova și încearcă să distrugă pe oricine îi stă în cale.   

CHIȘINĂU, 5 nov – Sputnik. Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a susținut astăzi o conferință de presă, la Centrul de presă Sputnik-Moldova, cu tema „Bogdan Țîrdea continuă să dezvăluie secretele ONG-urilor din Moldova”.

Заседание парламента РМ – вотум недоверия правительству Санду / Ședința Parlamentului RM – Moțiunea de cenzură - Sputnik Moldova
Politică
Video: Bogdan Țîrdea, despre Guvernul Sandu - Aveți succes doar pe Facebook

Deputatul a spus că după ce, pe 21 octombrie, și-a lansat cartea „Societatea civilă în Republicii Moldova: Sponsori, ONGcrație, războaie culturale”, a fost ținta unei serii de acuzații și condamnări din partea persoanelor ce conduc organizațiile pe care le-a vizat, reprezentanți ai UE și „Soros”.

„Nimeni n-a citit cartea, dar toți i-au condamnat conținutul”, a apreciat Bogdan Țîrdea.

„M-au acuzat că atac societatea civilă, care nu există în Republica Moldova, că atac ONG-urile, că subminez democrația, care nu există – toți știu că la noi e oligarhie”, a spus Țîrdea.

Bogdan Țîrdea a spus că în Republica Moldova există acum vreo 14 mii de ONG-uri.

„În 30 de ani, a fost cheltuit peste un miliard de euro pe aceste ONG-uri. Unde sunt banii? Unde sunt rezultatele? Unde sunt democrația, statul de drept, prosperitatea economică? (...) Penitenciarele până acum sunt pline cu cetățeni nevinovați”, a menționat Țîrdea.

Deputatul socialist a specificat că nu toate aceste ONG-uri beneficiază de finanțări importante. El a afirmat că există „rechini care au pus monopol pe finantarea externă”, un fel de „baroni ai ONG-urilor”, în timp ce ONG-urile mici „dacă beneficiază de vreo mie de euro”.

Гражданское общество в Республике Молдова: Спонсоры. НПОкратия. Культурные войны - Sputnik Moldova
Țîrdea: În Moldova acționează o adevărată armată postmodernistă

Bogdan Țîrdea a spus că există „baronii, oligarhia societății civile” cu bugete de până la 5 milioane de euro pe an și salarii lunare de până la 3-5 mii de euro.

„Avem o caracatiță care acționează sincronizat și care poate distruge pe oricine îi stă în cale. Ei au acces la toate structurile de stat și expertizează toate deciziile instituțiilor de stat”, a declarat Bogdan Țîrdea.

Deputatul a vorbit și despre conexiunile de rudenie care există în cazul ONG-urilor cu bugete mari.   

Potrivit lui, 102 dintre ONG-uri au fost fondate de rețeaua „Soros”, și, în opinia sa, „au luat țara sub controlul lor”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0