Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920
Centrul de presă
Centrul de presă Sputnik Moldova este o platformă pentru dezbateri pe teme de actualitate, desfășurate în format de conferință sau videoconferință

SputnikPro va explica cum să faci un material ca să fie accesat

© Sputnik / Miroslav RotariОбразовательный проект SputnikPro 12.12.2019
Образовательный проект SputnikPro 12.12.2019 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik continuă seria de sesiuni online în cadrul proiectului educațional SputnikPro.

CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Vineri, 5 februarie, ora 13.00, ora Moscovei, va avea loc un webinar pentru jurnaliști pe tema „Cum să faceți un material ca să fie accesat”.

În cadrul master-class-ului, consilierul grupului mass-media Rossia Segodnya, Oleg Dmitriev, va explica cum să scoateți în prim-plan un subiect și să-l faceți dinamic, alegând faptele corecte. Vă puteți înregistra pentru a participa la modul accesând linkul.

„Adesea, jurnaliștii începători fac o greșeală: încep să scrie într-o știre toate faptele pe care le-au aflat și nu încearcă să „îngusteze” subiectul. În acest caz, cititorul se va plictisi cu siguranță - va avea prea multe fapte pe care nu le va putea digera. În timpul master-class-ului, vom vorbi despre felul în care ar trebui să facem un subiect mai dinamic, cum să-l prezentăm astfel încât să atragă cititorul”, a spus Dmitriev.
© SputnikOleg Dimitriev
SputnikPro va explica cum să faci un material ca să fie accesat - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Oleg Dimitriev

SputnikPro a deschis „sezonul online” la mijlocul lunii martie. În cadrul webinarelor se discută despre specificul de lucru în contextul pandemiei de coronavirus, instrumentele de analiză web și drepturile de autor, se învață cum să verifici informații despre subiecte extrem de specializate, să nu vă deruteze pe dvs. și pe utilizator, cum să obțineți traficul către resursele de știri, dar să evitați „tabloidizarea”. Membrii își pot trimite reciproc mesaje în chat și pot împărtăși opiniile în timp real.

Что просят дети у Мош Крэчуна на Новый год   - Sputnik Moldova, 1920, 25.11.2020
SputnikPro: Proiecte speciale de Revelion 2021

SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik destinat jurnaliștilor, studenților de la instituțiile de profil, angajaților serviciilor de presă și managerilor media, fiind orientat spre schimbul de experiență și dezvoltarea relațiilor profesionale cu colegii de peste hotare.

Moderatori ai modulelor proiectului sunt atât conducătorii departamentelor Sputnik, cât și alți cunoscuți jurnaliști și experți. Din martie 2018, master-class-uri și seminare ale SputnikPro au avut loc deja în 22 de țări ale lumii: Din Moldova până în India, din Grecia până în China.

Din martie 2018, la acest proiect au participat peste 3000 de jurnaliști și manageri media, specialiști în PR și angajați ai serviciilor de presă, bloggeri, studenți, din peste 80 de state ale lumii.

Sputnik este una dintre cele mai importante instituții media internaționale care dispune de site-uri în peste 32 de limbi, emisie radio digitală și analogică în limbile rusă, engleză și franceză în peste 90 de orașe ale lumii, aplicații mobile și conturi pe rețelele de socializare. Abonații Sputnik beneficiază, 24 de ore din 24, de știri în limbile engleză, arabă, spaniolă, chineză şi farsi. Sputnik este accesat de peste 80 de milioane de utilizatori în fiecare lună, numărul total al abonaţilor pe reţelele de socializare Sputnik depăşeşte 20 de milioane.

În 24 de centre redacţionale din întreaga lume, de la Bișkek până la Chişinău şi de la Beijing până la Montevideo, activează peste o mie de persoane ce reprezintă zeci de naţionalităţi. Sputnik este parte a grupului media ”Rossya Segodnia”. Oficiul central se află la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0