Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul a fost suspendat din funcție

© Sputnik / Anatolii KiriakMașină de poliție
Mașină de poliție - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul, unde activau cei șapte polițiști reținuți pentru corupție, a fost suspendat din funcție. Andrei Sîrbu a anunțat despre acest lucru pe pagina sa de Facebook, unde a scris că și adjunctul său a fost suspendat.

CHIȘINĂU 3 feb - Sputnik. Șeful Inspectoratului de Poliție Cahul Andrei Sîrbu a scris că este regretabil faptul că unii colegi de-ai săi ar fi luat mită, întrucât acest lucru compromite colectivul. El a anunțat că el și adjunctul său au fost suspendați din funcție. 

Mașină de poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Societate
CNA oferă detalii despre schemele puse la cale de 7 polițiști din Cahul

”Am oferit tot suportul organelor competente, am colaborat și am avut toată deschiderea pentru ca împreună să combatem și să prevenim acest fenomen. Personal mi-am luat un concediu pentru perioada anchetei respective, iar astăzi am aflat că a fost luată decizia să fiu suspendat din funcție, atât eu cât și adjunctul meu”, a scris șeful IP Cahul Andrei Sîrbu.

În postarea sa, Andrei Sîrbu a menționat că instituțiile abilitate ar trebui împreună să caute care sunt cauzele corupției în sistem și cauzele altor acțiuni ilegale, ci să nu lupte doar cu efectele lor.

Amintim că marți, 2 februarie, șapte polițiști au fost reținuți, fiind vizați în mai multe dosare de corupție. Potrivit CNA, aceștia sunt cercetați pentru abuz de serviciu şi luare de mită, în cadrul celor șase cauze penale deschise. Dintre ei, cinci sunt inspectori de patrulare, iar alți doi activează în serviciul supraveghere tehnică şi accidente rutiere. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0