Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CNA oferă detalii despre schemele puse la cale de 7 polițiști din Cahul

© Sputnik / Mihai CarausMașină de poliție
Mașină de poliție  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Centrul Național Anticorupție anunță că au mai fost reținuți doi polițist din Cahul. În total șapte inspectori au ajuns în izolatorul CNA, fiind vizați în mai multe dosare de corupție.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Potrivit CNA, șapte angajați ai Inspectoratului de Poliţie Cahul sunt cercetați pentru abuz de serviciu şi luare de mită, în cadrul celor șase cauze penale deschise. Dintre aceștia, cinci sunt inspectori de patrulare, iar alți doi activează în serviciul supraveghere tehnică şi accidente rutiere.

Percheziții la administrația de stat a drumurilor   - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Societate
CNA: 5 angajați de la IP Cahul au fost reținuți - urmează și alții
Urmărirea penală a fost pornită la sfârşitul lunii octombrie 2020, după ce un locuitor al satului Crihana Veche, raionul Cahul, s-a plâns la CNA că a fost oprit pe șosea de un echipaj de poliție, care i-ar fi cerut 300 de euro mită ca să nu fie documentat pentru conducerea unei motociclete în stare de ebrietate şi fără permis de conducere. Pe parcursul anchetei, au mai fost pornite încă cinci dosare penale pentru abuz în serviciu şi corupere pasivă.

CNA a stabilit că, deşi atribuțiile poliţiştilor se rezumau la intervenţiile în cazurile de urgenţă transmise de operatorii 112, aceştia ar fi abuzat de funcția lor şi, în afara serviciului, ar fi stopat mai mulți șoferi de la care ar fi pretins mită. Inspectorii opreau automobilele în raza municipiului Cahul şi invocau diverse pretexte pentru a intimida conducătorii auto ca să le dea bani. Ofițerii CNA precizează că dețin materiale video și audio care demonstrează că inspectorii cereau mită în lei, euro și chiar lire sterline.

În prezent, polițiștii sunt reținuti pentru 72 de ore şi riscă până la 10 ani de pușcărie, amendă şi privarea dreptului de a mai ocupa funcții publice, în cazul în care instanța de judecată le va confirma vinovăția. Ofițerii CNA și procurorii continuă investigațiile în acest caz. 

De precizat că pe parcursul anului 2020, CNA a avut în gestiune 50 de dosare în care era vizați peste 80 de polițiști, bănuiți de corupere pasivă, trafic de influență sau alte abuzuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0