Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, discuție cu premierul Cîțu despre vaccinuri pentru Republica Moldova

© Photo : Facebook / Maia SanduMaia Sandu s-a întâlnit cu Florin Cîțu la București
Maia Sandu s-a întâlnit cu Florin Cîțu la București - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Maia Sandu, discuție cu premierul Cîțu despre vaccinuri pentru Republica Moldova Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a discutat astăzi, la București, cu premierul Florin Cîțu, despre accesul la vaccinurile anti-Covid 19

BUCUREȘTI, 3 feb – Sputnik, Marius Holdean. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la București cu premierul Florin Cîțu, oficialul moldovean fiind în drum spre Paris unde efectuează o vizită oficială.

”Subiectul principal al discuției a fost, bineînțeles, modul în care România ne poate ajuta să avem acces mai rapid la vaccinul anti-Covid-19. Premierul Cîțu ne-a asigurat că sunt analizate toate pârghiile posibile în acest sens, stoparea pandemiei fiind un subiect de securitate nu doar națională, ci și europeană”, a scris Maia Sandu pe contul său de Facebook.

Ea a adăugat că premierul de la București a informat-o că Guvernul României va transmite Republicii Moldova și alte ajutoare.

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 29.12.2020
Iohannis, primit cu onoruri de Sandu la Chișinău - detalii

”De asemenea, am vorbit despre inițiativele abordate în cadrul vizitei Președintelui României, Klaus Iohannis, la Chișinău, astfel încât să intensificăm colaborarea la nivel guvernamental. Printre proiectele prioritare pentru cooperarea bilaterală am enumerat conexiunea energetică cu România, funcționalitatea Gazoductului Iași-Chișinău, precum și construcția podului de la Ungheni”, a detaliat Maia Sandu conținutul convorbirilor avute cu premierul României.

Potrivit postării președintelui Moldovei, Florin Cîțu a asigurat-o pe Maia Sandu că România va depune toate eforturile pentru a sprijini în continuare Republica Moldova, atât în relațiile bilaterale, cât și la nivelul Uniunii Europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0