Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iohannis, primit cu onoruri de Sandu la Chișinău - detalii

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu și Klaus Iohannis
Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a ajuns la Chișinău. În aceste clipe oficialul s-a întâlnit cu noul președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu. Întâlnirea oficială are loc la Președinție.

CHIȘINĂU, 29 dec – Sputnik. Liderul de la Cotroceni a ajuns în Capitala Republicii Moldova. Klaus Iohannis a fost primit la sediul Președinției de către noul șef de stat al Republicii Moldova, Maia Sandu. Președintele României a fost întâmpinat cu pâine și sare. Cei doi președinți s-au salutat, dar nu au dat mâinile din cauza pandemiei.

Fanfara militară a întâlnit liderul de la Cotroceni la intrarea în Președinție. Cei prezenți au onorat imnul Republicii Moldova. Klaus Iohannis s-a salutat cu toți consilierii președintelui, dar și cu delagația din Republica Moldova, apoi au intrat în sediul Președinției. 

Maia Sandu și Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Iohannis anunță un nou pachet de sprijin pentru Moldova
Ceremonia oficială s-a desfășurat pe fondalul tractoarelor agricultorilor moldoveni, care erau parcate pe partea cealaltă a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața clădirii Parlamentului. După încheierea ceremoniei, mai multe persoane care au asistat la eveniment de după gardul Președinției au scandat lozinci unioniste.

Cei doi șefi de stat urmează să intre în discuții, iar la 12:30 vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații. Totodată, la ora 13:05 președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele României, Klaus Iohannis, vor face declarații comune de presă.

În cadrul vizitei oficiale, cei doi președinți urmează să adopte o declarație comună prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relația specială dintre București și Chișinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens. Totodată, vor fi abordate aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova.

Amintim că vizita oficială a lui Klaus Iohannis a fost făcută la invitația președintelui Maia Sandu. El este primul șef de stat primit de Maia Sandu, după învestirea sa în noua funcție. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0