Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăuienii protestează împotriva "mafiei construcțiilor" și distrugerii orașului

© Sputnik / Mihai CarausПротест против "строительной мафии"
Протест против строительной мафии - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
O acțiune de protest a avut loc în fața clădirii Guvernului, unde locuitorii Capitalei au acuzat autoritățile de "distrugerea patrimoniului cultural și istoric" al Chișinăului.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Motivul oficial al protestului a fost aprobarea scandaloasă de către Consiliul Național al Monumentelor Istorice a proiectului de construcție a unui complex înalt în zona protejată dintre circ și Biserica „Constantin și Elena”, care are statutul de monument național de arhitectură.

Circ - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Societate
Ce ar urma să se construiască în preajma Circului: Reacția companiei de construcții

Cu toate acestea, obiectivele protestatarilor sunt mai largi. Locuitorii cu spirit civic ai Chișinăului condamnă "conspirația mafiei construcțiilor și a autorităților corupte" și solicită încetarea "profanării locurilor de memorie istorică a Chișinăului".

În plus, protestatarii au cerut de la prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și de la ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa să anuleze decizia de instituire a noii componențe a Consiliului Național al Monumentelor Istorice, precum și să restabilească vechea comisie împreună cu specialiștii din domeniul patrimoniului cultural.

"Orașul trebuie să aparțină cetățenilor. Nimeni nu ascultă ce spun oamenii. Nimeni nu are nevoie de acest complex lângă circ. Chișinăul vechi va fi distrus. Suntem împotriva distrugerii orașului vechi. Dacă guvernul nu poate satisface aceste cerințe, înseamnă că este un guvern slab", spune Mihail Polianski, care s-a prezentat drept chișinăuian nativ.

Ex-deputatul parlamentar Iurie Muntean a acuzat în mod deschis "unii oficiali din Casa Guvernului" de distrugerea intenționată a capitalei Moldovei.

"Anume în această clădire se planifică zi de zi o întreagă campanie de distrugere a Chișinăului istoric", a spus Muntean.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0