Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce ar urma să se construiască în preajma Circului: Reacția companiei de construcții

© Sputnik / Мирослав РотарьCirc
Circ - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Compania de construcții care a primit autorizarea de a ridica un complex locativ și unul comercial în preajma Circului a venit cu o reacție la acuzațiile aduse și a explicat ce ar urma să fie construit în acel loc. 

CHIȘINĂU 2 feb - Sputnik. Compania de construcții a emis un comunicat de presă în care susține că deține 88 de ari de pământ în zona Circului și că acolo urmează să fie ridicate patru blocuri locative și un centru comercial cu 20 de nivele. Compania a menționat că vor fi create și locuri de parcare pentru a fi evitată aglomerația, vor fi deschise magazine, școală și grădiniță. Totodată, urmează să fie deschise restaurante, cafenele și un observatoriu la ultimul nivel al centrului comercial. 

Compania a mai scris că în construcție urmează să fie investite 28 de milioane de lei. Totodată, firma susține că au fost efectuate studiile geologice, care demonstrează că nu ar exista riscuri de alunecări de teren și construcțiile din preajmă nu vor fi afectate din cauza că pe acel teren scoarța terestră este formată din rocă. 

В исторической зоне Кишинева планируют возвести жилой комплекс. - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Politică
Vor fi construite clădiri lângă Circul din Chișinău? Cum a comentat primarul

Compania a dat asigurări că Biserica „Constantin și Elena”, construită încă în secolul XVII, nu va fi afectată și că teritoriul adiacent va fi amenajat. 

Firma de construcții a menționat că toate atacurile în adresa companiei sunt nefondate și că politicienii nu ar trebui să se grăbească să dea aprecieri în goana după dividende politice. 

Amintim că în data de 29 ianuarie Consiliului Național al Monumentelor Istorice a aprobat decizia de a-i permite unei companii de construcții să ridice un complex locativ și unul comercial în spațiul dintre Circ și Biserica „Constantin și Elena”. 

La scurt timp, pe rețelele de socializare au apărut mai multe reacții. Și edilul-șef al Capitalei și-a exprimat dezacordul față de decizia luată de către Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Acesta a scris pe pagina sa de Facebook că-și dorește modernizarea orașului, dar nu va admite construcțiile abuzive în curțile blocurilor de locuit și în spațiile verzi.  

„Nu voi admite să se construiască abuziv în curtile blocurilor de locuit sau în spaţiile verzi ale oraşului. Vom lansa în scurt timp o invitaţie pentru discuţii mai largi cu Comunitatea Arhitecţilor şi Urbaniştilor despre dezvoltarea centrului istoric al oraşului, pentru conservarea patrimoniului naţional. Intervenţiile în această zonă trebuie să fie foarte calculate şi corecte”, a menționat Ion Ceban. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0