Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alarmant: Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 a crescut

© Sputnik / Mihai CarausActivitatea SAMU Botanica
Activitatea SAMU Botanica - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu noul tip de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore a crescut alarmant.

CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Alte 917 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi pe teritoriul Republicii Moldova. Datele actualizate au fost prezentate de secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătății, Tatiana Zatîc, în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Această cifră este rezultatul celor 3 302 teste efectuate în această zi. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi 12 sunt de import. Numărul total de cazuri, după aproape un an de la începutul pandemiei a ajuns la 161 642 de persoane. Un număr mare de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore reprezintă personalul medical.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2021
Veste bună: Secții COVID închise din lipsă de pacienți

Din cele 55 persoane la care astăzi s-a confirmat prezența virusului în organism, 14 sunt medici, 25 - asistenți medicali, iar 16 persoane reprezintă personalul auxiliar. Numărul total de cazuri înregistrate printre angajații sistemului medical este de 15 017 persoane. Ministerul informează că alte 18 persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Numărul total al deceselor înregistrate de la începutul pandemiei este de 3 480 de victime.

„Este o cifră mare, care denotă agresivitatea acestei maladii, iar impactul este pierderea de vieți omenești. Trebuie să conștientizăm și să respectăm cu strictețe regulile, iar la primul simptom de boală să ne adresăm medicului”, a declarat Zatîc

Numărul persoanelor vindecate raportat pentru ziua de astăzi este 512, iar numărul total de vindecări de la începutul pandemiei ajunge la 151 232 de cazuri. 

Potrivit secretarului de stat al Ministerului Sănătății, rata de contagiozitate rămâne la fel ca săptămâna trecută, de 1.07, care este destul de înaltă, iar posibilitatea de infectare nu a scăzut. Acest lucru înseamnă că o persoană infectată poate îmbolnăvi un număr mai mare de oameni. Înaltă rămâne și rata fatalității, de 2,2 la sută. Numărul copiilor infectați este de 8 766, iar cea mai frecventă vârstă este de 11-17 ani și 6-10 ani, adică copiii care frecventează instituțiile de învățământ. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0