Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

UE, decizie de ultimă oră, pregătește măsuri mai dure la frontiere

CC0 / Pixabay / YvonneH / Шлагбаун, архивное фото
Шлагбаун, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
În prima zi a lunii februarie 2021, cele 27 de guverne ale Uniunii Europene au convenit să înăsprească restricțiile la frontiere pentru călătorii din afara blocului comunitar.

BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus face ca în Uniunea Europeană să se ia măsuri mai drastice în scopul limitării răspândirii noului coronavirus.

Astfel, ieri, 1 februarie 2021, cele 27 de guverne din UE au hotărât să înăsprească restricțiile la frontiere pentru călătorii care intră în spațiul blocului comunitar.

Mesures restrictives à Berlin - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Germania se închide: Interdicţii pentru transportul aerian şi terestru

Printre altele, aceștia vor trebui să prezinte o dovadă privind testul negativ pentru COVID-19 care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare, potrivit DPA.

Trebuie precizat că această cerinţă se va aplica şi călătorilor care vin în UE în cadrul unor deplasări considerate esenţiale, cum ar fi urgenţe de familie sau urgenţe profesionale.

Călătoriile neesenţiale sunt deja în marte parte interzise, cu excepţii în cazul cetăţenilor UE sau al membrilor familiilor acestora, informează agerpres.ro.

Ce se întâmplă, însă, în cazul în care testele pentru COVID înaintea plecării nu pot fi făcute? Ei bine, în această situație, călătorilor ar trebui să li se permită să facă asemenea teste la intrarea în blocul comunitare, potrivit recomandării.

Recomandarea aceasta mai trebuie adoptată în scris. Ea nu are caracter obligatoriu și statelor membre le revine obligația să elaboreze propriile reglementări.

Numeroase țări, printre care Olanda și Franța, cer deja teste pentru COVID-19 făcute înainte de plecare.

Statele membre ar urma să impună carantină obligatorie şi teste suplimentare la sosire, conform recomandărilor pentru regiunile unde au fost depistate noi variante de coronavirus.

Uniunea Europeană a căutat, în ultimele luni, să-și coordoneze abordarea cu privire la restricțiile de călătorie, însă acest lucru nu s-a produs întotdeauna cu succes.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0