Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Germania se închide: Interdicţii pentru transportul aerian şi terestru

© Sputnik / Christian Mang / Accesați arhiva multimediaMesures restrictives à Berlin
Mesures restrictives à Berlin - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Ministerul german de Interne a anunţat introducerea interdicţiei de călătorie către Germania dinspre ţările unde s-au înregistrat mutaţii mai contagioase ale SARS-CoV-2. Care călători sunt exceptaţi de la interdicţii.

BUCUREŞTI, 2 feb – Sputnik, Doina Crainic. În contextul răspândirii de mutaţii mai contagioase ale coronavirusului, Germania a introdus interdicţii de călătorie către Germania dinspre ţările unde s-au înregistrat aceste mutaţii, după cum a anunţat Ministerul german de Interne.

Germania - Sputnik Moldova, 1920, 30.01.2021
Tot ce se schimbă în Germania în februarie 2021

Interdicţia se aplică în cazul companiilor aeriene, dar şi a transportului terestru cu trenurile, autocarele sau transportului pe cale maritimă dinspre ţări unde s-au răspândit mutaţii mai contagioase ale SARS-CoV-2, potrivit ziarulromanesc.de. 

Ţările în cazul cărora se aplică restricţiile sunt deocamdată: Regatul Unit, Irlanda, Portugalia, Africa de Sud, Brazilia şi Lesotho.

Persoanele exceptate de la aceste interdicţii sunt cetăţenii germani sau rezidenţii străini în Germania, pasagerii aflaţi în tranzit, fiind exceptat şi transportul cargo.

Pe 7 februarie este programată o întrunire între cancelarul Angela Merkel și cei 16 lideri ai landurilor germane, urmând să se discute următorii pași privind posibila relaxare a restricţiilor, paşi care se vor baza, în mare măsură, pe rata actuală a infectărilor, fiind luat în calcul şi pericolul reprezentat de noile mutații.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0