Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Promoțiile de iarnă: Oferte generoase sau capcane?

© Sputnik / OsmatescoNicolae Olărașu
Nicolae Olărașu - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Agenții ecnomici ne atrag cu promoții generoase – reduceri cu 20, 50 sau chiar 80 de procente. În acest sens, specialiștii vin cu unele recomandări și avertizări pentru consumatori.
Promoții de iarnă: Ce se ascunde în spatele reducerilor

Unele centre comerciale din Capitală au dat deja start promoțiilor, ademenind cumpărătorii cu reduceri fabuloase. La prima vedere, această inițiativă este benefică pentru ambele părți, însă reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei atenţionează: unele promoţii pot fi "capcane" pentru consumători.

"Unii agenți economici încearcă să-și epuizeze stocul produselor care nu s-au vândut în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia ademenesc consumatorii cu reduceri, dar, de fapt, prețurile rămân aceleași sau chiar pot fi mai mari decât au fost inițial", a declarat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" reprezentantul APCSP Nicolae Olărașu.

Potrivit specialistului, în această perioadă consumatorul trebuie să manifeste maximă prudență: să solicite de la comerciant toată informația despre produsul care îl interesează, să fie precaut față de prețurile indicate în cadrul ofertelor prin realizarea unui calcul privind raportul preţ-calitate și să solicite bonul de casă. Acest lucru va servi drept dovadă a achiziționării produsului ulterior, în cazul unei eventuale reclamații. 

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Fiscul a colectat mai mulți bani, dar la două componente sunt reduceri

De asemenea, cumpărătorul trebuie să analizeze calitatea produsului pentru a se convinge că acesta n-are niciun defect. Comercianții adesea oferă reduceri la produsele cu unele defecte.

"Cumpărătorii trebuie se informeze despre caracteristicile produsului și să-i întrebe pe administratorii magazinelor care a fost prețul anterior, dacă acesta nu este afișat. De regulă, atât prețul anterior, cât și cel cu reducere trebuie să fie indicat în dreptul produsului", a precizat specialistul.

Perioada reducerilor de iarnă durează de obicei până la sfârșitul lunii februarie.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0