Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi majorat tariful pentru călătoriile cu transportul public

© Sputnik / Mihai CarausToleibuz
Toleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Autoritățile nu vor majora prețul pentru călătoria cu transportul public până nu va fi suplimentat numărul necesar de troleibuze și autobuze în Capitală. Declarația a fost făcută de primarul Chișinăului într-o postare pe pagina sa de Facebook.

CHIȘINĂU 2 feb - Sputnik. Costul unei călătorii cu autobuzul ar trebui să fie de 10 lei și 50 de bani, iar pentru o călătorie cu troleibuzul ar trebui să plătim în jur de cinci lei. 

Astfel, municipalitatea subvenționează anual diferența cu aproape 500 de milioane de lei. Primarul Ion Ceban a scris într-o postare că tarifele nu vor fi majorate până când în Capitală nu vor fi procurate unitățile de trasnport necesare. 

„Nu vor fi făcute majorări de preţuri la călătoriile în oricare mijloc de transport din Capitală, până nu va fi adus la Chişinău numărul necesar de autobuze şi troleibuze noi (până la 200 de unităţi). Doar în acel caz vom putea discuta public despre o majorare de preţ la călătorie”, a precizat edilul-șef al Capitalei. 

Troleibuz - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Societate
Itinerar nou pentru o linie de troleibuz: Cum circulă acum transportul
Totodată, Ceban a menționat că o decizie finală în acest sens va fi luată de către Consiliul Municipal al Chișinăului. 

Primarul a mai scris că a solicitat grupului de lucru să examineze posibilitatea de relansare a licitației de procurarea a o sută de autobuze. Potrivit lui Ceban, în scurt timp pe linie vor ieși alte 20 de troleibuze noi care au fost aduse din Letonia și Belarus, iar ulterior vor mai fi aduse încă 20 de unități de transport. 

În prezent, costul pentru o călătorie cu autobuzul este de trei lei, iar prețul pentru o călătorie cu troleibuzul constituie doi lei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0