Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Șeful SVR, despre cazul Navalnîi: Germania tace, are ce ascunde

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaИнтервью директора СВР С. Нарышкина РИА Новости
Интервью директора СВР С. Нарышкина РИА Новости - Sputnik Moldova
Abonare
În materialele biologice prelevate de la Navalnîi nu au fost descoperite urme ale substanțelor chimice, însă marea întrebare este ce s-a întâmplat la bordul avionului și în Germania.

CHIȘINĂU, 6 nov – Sputnik. Când bloggerul Aleksei Navalnîi se afla pe teritoriul Rusiei, în materialele biologice prelevate de la el nu au fost detectată prezența unor substanțe toxice. Ce s-a întâmplat ulterior, când a ajuns la bordul avionului german iar apoi pe teritoriul Germaniei, asta e marea întrebare, a declarat directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, în interviul oferit agenției RIA Novosti.

“Instituțiile noastre, anume Procuratura Generală, a adresat mai multe solicitări, însă nu au obținut niciun răspuns. Partea germane tace, prin urmare, are ce ascunde”, a declarat șeful SVR.

Totodată, el a recunoscut că SVR nu dispune de probe directe ale implicării serviciilor străine în acest caz, ci doar de date indirecte.

Сергей Нарышкин - Sputnik Moldova
Rusia
Șeful SVR: Cine este principalul oponent al spionajului rusesc

“Voi recunoaște sincer că nu avem dovezi concludente a participării serviciilor speciale în această istorie, în toată această provocare. Avem doar niște date indirecte”, a subliniat Narîșkin.

Totodată, șeful spionajului rusesc a exemplificat printr-o informație indirectă interesului serviciilor străine pentru un astfel de caz.

“Aproximativ acum un an, am primit o informație verificată, de încredere, că pe teritoriul unei țări NATO – Germania, va avea loc o reuniune cu participarea reprezentanților serviciilor de informații. Acolo s-a discutat despre susținerea și revigorarea mișcării protestatare în Rusia, care s-a diminuat și s-a apropiat de zero”, a declarat șeful SVR.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0