Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputații au reexaminat legea cu privire la facilitarea angajării străinilor

© Sputnik / Mihai CarausParlament
Parlament  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2021
Abonare
Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a reexaminat Legea aprobată de Parlament privind simplificarea procedurilor de angajare la muncă în Republica Moldova a străinilor, întrucât documentul nu a fost promulgat de președintele țării, Maia Sandu.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Deputații s-au întors la legea privind angajarea străinilor în Republica Moldova după ce președintele Maia Sandu a refuzat să îl semneze și l-a întors Parlamentului. Proiectul de lege a fost inițiat de Guvern în luna septembrie a anului trecut. Legislativul a aprobat-o în lectură finală pe 16 decembrie 2020.

Potrivit documentului aprobat inițial, urmează a fi exclusă obligativitatea autentificării notariale a spațiului locativ în procesul de documentare a lucrătorilor străini.

Ремонт дорог - Sputnik Moldova, 1920, 19.11.2020
Expert, despre riscurile înlesnirii procedurii de angajare a străinilor în Moldova
De asemenea, angajatorul nu va mai fi nevoit să le achite străinilor un salariu mediu prognozat pe economie, așa cum prevede în prezent legislația. Pentru acordarea dreptului de ședere în scop de muncă, cetățenii străini vor prezenta copia contractului individual de muncă. 

Anterior, expertul economic Viorel Gîrbu a explicat pentru Sputnik Moldova că adoptarea acestei legi i-ar favoriza pe investitorii străini, iar cetățenii ar putea fi obligați să-și crească continuu nivelul de calificare. Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică a propus astăzi menținerea votului Parlamentului pentru această lege.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0