Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Video: Cum a fost reținut un om al legii care ar fi fost implicat în trafic de droguri

© mai.gov.mdsOfițer SPIA
Ofițer SPIA - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Militari și funcționari ai Inspectoratului General de Carabinieri ar fi implicați în trafic ilicit de droguri. Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) condamnă implicarea funcționarilor MAI în asemenea scheme.

CHIȘINĂU 1 feb - Sputnik. Un grup infracțional care punea în circulație substanțe narcotice a fost deconspirat de oamenii legii. În urma investigațiilor s-a dovedit că din grup ar face parte și militari în contract, dar și funcționari ai Inspectoratului General de Carabinieri (IGC) al MAI.

Eudochia Paciu - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2021
Dependența de droguri – problemă pentru o viață. Iată câți pacienți recidivează

Potrivit unui comunicat al SPIA, în data de 25 ianuarie a fost reținut în flagrant un funcționar al IGC. În urma perchezițiilor, au fost găsite pachete cu masă vegetală asemănătoare cu marijuana, pastile ecstasy și telefonul mobil utilizat la săvârșirea infracțiunii. Totodată, percheziții au fost efectuate la domiciliul unui alt membru al grupări, unde au fost depistate peste 800 de doze de droguri. Valoarea estimativă a acestora este de 200 de mii de lei.

Cei doi au fost reținuți pentru 20, și respectiv 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă de până la șapte ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii timp de până la cinci ani. 

Oamenii legii continuă urmărirea penală pentru a investiga toate detaliile și circumstanțele cazului. În acest context, SPIA a precizat că condamnă implicarea în astfel de acțiuni a unor funcționarilor MAI și au menționat că vor fi luate măsuri pentru a eradica viciile sociale. 

În înregistrarea video atașată este surprins momentul reținerii funcționarului din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar și perchezițiile care au fost efectuate la domiciliul suspectului. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0