Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Tulbure: Cine ar putea face parte din Guvernul Gavrilița

© Sputnik / Rodion ProcaAlexei Tulbure
Alexei Tulbure - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Componența guvernului nu a fost încă anunțată de candidatul la funcția de prim-ministru al Moldovei. Expertul a sugerat cine poate intra în noul cabinet de miniștri.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Președintele Moldovei, Maia Sandu, a propus-o pe Natalia Gavrilița pentru postul de prim-ministru. Șeful statului a anunțat acest lucru miercuri într-un briefing. Președintele a numit candidatul „profesionist” care poate forma o echipă reală și poate dezvolta un program guvernamental bazat pe dezvoltarea economică și curățarea instituțiilor guvernamentale de corupție.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2021
Politică
Expert: Ce a determinat-o pe Sandu să înainteze un candidat la funcția de premier

Printre altele, în comunitatea de experți a țării răsună din ce în ce mai mult opinii că Sandu a nominalizat candidatul la funcția de prim-ministru a fost nominalizat doar formal. Printre dovezile acestui lucru se numără faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), care până de curând era condus de Sandu, a refuzat să o susțină pe Natalia Gavrilița. Mai târziu, Sandu însăși a spus că țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate.

Tocmai de aceea a fost propus un candidat la funcția de prim-ministru - el va servi ca instrument pentru accelerarea alegerilor anticipate. Ea a spus că deputații pot respinge candidatura actuală, iar motivul anticipatelor va fi imposibilitatea formării unui cabinet de miniștri.

Va aborda oare serios în acest caz Gavrilița formarea cabinetului de miniștri sau nu? Răspunsul la această întrebare a fost dat de analistul politic Alexei Tulbure în cadrul unei emisiuni la Radio Sputnik Moldova.

"Președintele a desemnat o figură puternică - un membru al echipei sale, care va forma un cabinet din susținători. Sper că în componența lui vor intra profesioniști. Aceștia vor fi oameni care sunt ferm orientați politic, care vor veni în parlament în momentul învestirii cu programului președintelui Maia Sandu", a spus expertul.

Potrivit analistului, cel mai probabil, lupta împotriva corupției va sta la baza programului guvernului Gavrilița. Potrivit lui Tulbure, se va acorda prioritate combaterii mitei în structurile statului, deoarece un astfel de guvern are cele mai mari șanse să nu fie susținut de majoritatea deputaților.

Tulbure a adăugat, de asemenea, că socialiștii se vor gândi de mai multe ori înainte de a vota pentru acest guvern și pentru programul său.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0