Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se caută un judecător la Curtea Constituțională

© Sputnik / Mihai CarausCurtea Constituțională
Curtea Constituțională  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Președintele Curții Constituționale, Domnica Manole, a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii ca să fie numit un nou judecător al Înaltei Curți, în locul lui Eduard Ababei care s-a stins din viață miercuri, 27 ianuarie.

CHIȘINĂU 1 feb - Sputnik. În urma decesului judecătorului Curții Constituționale Eduard Ababei, funcția a rămas vacantă, iar luni, 1 februarie, președintele Înaltei Curți a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să numească un nou judecător. 

Domnica Manole  - Sputnik Moldova, 1920, 21.01.2021
Societate
Cum și-a argumentat Curtea Constituțională decizia despre limba rusă

Potrivit unui comunicat de presă, CSM este autoritatea competentă care trebuie să numească un nou judecător în termen de 15 zile de la data depunerii sesizării președintelui Înaltei Curți. 

Amintim că judecătorul Curții Constituționale Eduard Ababei a murit miercuri, 27 ianuarie, la vârsta de 52 de ani. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către președintele CCM, Domnica Manole.

”El se afla în concediu medical din luna august. O perioadă parcă totul era bine, dar, din păcate, totul s-a sfârșit atât de trist. Sunt șocată de cele întâmplate. Nu ne-am așteptat la așa ceva. Avea doar 52 de ani”, a menționat Manole.

Eduard Ababei a fost numit în funcția de judecător la CC la decizia Consiliului Suprem al Magistraturii, în data de 30 iulie 2019. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0