Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medvedev, despre imunizarea împotriva coronavirusului și siguranța vaccinurilor rusești

© Sputnik / Екатерина Штукина / Accesați arhiva multimediaЗаместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума "Открытые инновации - 2020"
Заместитель председателя Совета безопасности РФ Д. Медведев выступил на пленарном заседании форума Открытые инновации - 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia evaluează vaccinurile, la fel ca orice altă țară, în baza principiilor de eficacitate și siguranță, a spus Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Vaccinurile rusești împotriva coronavirusului au fost aprobate și recunoscute ca fiind sigure, ele trebuie administrate, acesta este principalul obiectiv acum. Declarațiile au fost făcute de vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, într-un interviu acordat presei ruse, scrie RIA Novosti.

Potrivit lui, Federația Rusă evaluează vaccinurile, la fel ca orice altă țară, în baza principiilor de eficacitate și siguranță. De asemenea, Medvedev a reamintit de vaccinurile rusești "Sputnik V", "EpiVacCorona" și vaccinul dezvoltat de către Centrul Ciumakov.

"Toate sunt diferite în ceea ce privește componentele lor biologice și mijloacelor care asigură contracararea virusului. Permiteți-mi să vă reamintesc că "Sputnik V" se bazează pe utilizarea adenovirusurilor, cu două componente diferite, iar în "EpiVacCorona" există o proteină sintetizată specială, care reprezintă în esență bucăți, elemente individuale decupate ale acestui coronavirus, care sunt cele mai importante în procesul de formare a imunității unei persoane", a spus Medvedev.

Дозы вакцины Pfizer-BioNTech - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2021
Societate
UE s-ar putea confrunta cu un deficit de vaccinuri
Potrivit acestuia, vaccinul dezvoltat de Centrul Ciumakov este cel mai apropiat de o variantă clasică, întrucât include în sine virusul SARS COVID-19 inactivat, adică virusul pneumoniei atipice a coronavirusului și funcționează conform principiilor pe care vaccinurile funcționează deja de 200 de ani.

"Am aprobat aceste vaccinuri, ele sunt recunoscute ca fiind sigure și trebuie administrate, acest lucru fiind principalul nostru obiectiv", a adăugat vicepreședintele Consiliului de Securitate.

Totodată, Medvedev a spus că a fost vaccinat cu unul dintre vaccinurile rusești, că a suportat lejer vaccinarea și, de asemenea, a sfătuit oamenii să se consulte cu un medic înainte de a alege unul dintre cele trei preparate rusești.

"M-am vaccinat acum două luni... Cu unul dintre vaccinurile rusești. De ce spun anume așa? Ca să nu existe sentimentul că un vaccin este mai bun decât altul", a afirmat el.

Potrivit lui Medvedev, vaccinarea este o istorie individuală: este necesar să dăm analiză de sânge, să înțelegem în ce stare, inclusiv imună, se află organismul.

"Prin urmare, toate vaccinurile noastre sunt eficiente și cu capacitățile necesare, dar pentru ca să alegeți unul, trebuie să vă consultați cu medicul, vorbesc absolut direct și sincer. Însă acest lucru trebuie făcut", a spus vicepreședintele Consiliului de securitate al Federației Ruse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0