Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

UE s-ar putea confrunta cu un deficit de vaccinuri

© REUTERS / Andreas GebertДозы вакцины Pfizer-BioNTech
Дозы вакцины Pfizer-BioNTech - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul german al Sănătății este de părere că deficitul de vaccinuri împotriva COVID-19 cu care se confruntă Europa ar putea dura până în luna aprilie.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Producătorii de vaccinuri, care au fost autorizate  pentru utilizarea pe piață în UE, continuă să raporteze probleme legate de livrările preparatelor lor în țările europene.

Funcționarii europeni sunt sceptici față de promisiunile companiilor farmaceutice privind  reluarea livrărilor. Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, consideră că situația legată de deficitul de vaccinuri împotriva coronavirusului se va prelungi cu cel puțin zece săptămâni, adică, până în aprilie.

„Vom avea în față cel puțin zece săptămâni grele cu in deficit de vaccinului”, a scris ministrul pe Twitter.

​De asemenea, Spahn a propus desfășurarea unei conferințe speciale, dedicate problemei vaccinurilor, cu participarea autorităților federale și liderilor landurilor.

Президент РФ В. Путин выступил на сессии онлайн-форума Давосская повестка дня 2021 - Sputnik Moldova
Societate
Putin: Lipsa accesului la vaccin reprezintă o amenințare globală

“Ar trebui să invităm la dialog în calitate de experții reprezentanții industriei farmaceutice și producătorii de vaccinuri din Germania”, a menționat el.

Deocamdată, campania de vaccinare din Germania se desfășoară cu preparatele Pfizer/BioNTech și Moderna, care presupun administrarea a două componente pentru activarea unei reacții imune.

Anterior, compania AstraZeneca a informat Comisia Europeană că în prima perioadă după aprobarea vaccinului ei, compania va putea furniza un număr mai mic de doze de vaccin decât se planifica anterior. Comisia Europeană a cerut explicații de la AstraZeneca după apariția informațiilor cu privire la reducerea livrărilor vaccinului împotriva COVID-19 în statele UE, menționând că este foarte important ca livrările preparatului să fie efectuate conform programului stabilit.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0