Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu pleacă în Franța: Cu cine se va întâlni președintele

Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Președintele Republicii Moldova va efectua o nouă vizită în străinătate. De această dată, Maia Sandu pleacă în Franța.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, pleacă în Franța. În perioada 3-4 februarie, președintele va întreprinde o vizită oficială la Paris, informează serviciul de presă al Președinției.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2021
Politică
Expert: Ce a determinat-o pe Sandu să înainteze un candidat la funcția de premier

În cadrul vizitei, Sandu se va întlni cu omologul său francez, Emmanuel Macron, dar și cu președintele Senatului Republicii Franceze și membrii Grupului de prietenie Franța, președintele Adunării Naționale și membrii Grupului de Prietenie Franța-Moldova, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe, ministrul pentru Transformare și Serviciu Public, dar și secretarul general al Francofoniei.

De asemenea, președintele Republicii Moldova se va întâlni cu conducerea celei mai mari asociații patronale din Franță, dar și cu reprezentanți ai businessului francez.

Scopul vizitei Maiei Sandu la Paris este de a da „un nou impuls relațiilor politice, economice și culturale între Republica Moldova și Franța”, scrie serviciul de presă al instituției prezidențiale. Din delegația oficială mai fac parte și consilierul în domeniul politicii externe, consilierul pentru comunicare publică, purtător de cuvânt, dar și șeful-adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0