Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un militar a fost reținut pentru afacere cu permise de conducere: Iată cine l-a denunțat

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Unii moldoveni nu renunţă la obiceiul de a-şi cumpăra carnetul de șofer. Și dacă este cerere, atunci apar și vânzători. Un militar din Edineţ a fost reţinut de ofițerii CNA pentru afaceri cu permise de conducere.

CHIȘINĂU, 20 aug - Sputnik. Un militar din cadrul Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională Edineț a fost reţinut de către ofițeri CNA și procurorii anticorupție pentru trafic de influență şi corupere pasivă. Oamenii legii au stabilit că suspectul ar fi pretins 800 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă un permis de conducere pe vreme de pandemie - detalii

Bănuitul i-ar fi promis denunţătorului că ar avea influență asupra unor angajați ai Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Edineț şi că îi poate determina pe aceștia să-i elibereze permisul de conducere de categoria B și C, fără să se prezinte la probele teoretice şi practice. 

Militarul a fost reținut în flagrant în timp ce primea 4 000 de lei de la denunţător, bani care reprezentau o parte din suma solicitată. În schimbul acestor mijloace financiare, el urma să-i dea clientului său certificatul care confirmă susținerea cursurilor practice de conducere și examenelor interne. În prezent, bănuitul este reţinut pentru 72 de ore şi se află în izolator.

Oamenii legii au pornit două dosare penale, conexate într-o procedură comună -  trafic de influență şi corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, militarul riscă o amendă de până la 400 de mii de lei, închisoare de la 5 la 10 ani şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 10 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0