Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bătaie în masă în Găgăuzia, primarul din Chirsova s-a ales cu comoție cerebrală – detalii

© Sputnik / Mihai CarausПолиция получила 52 машины
Полиция получила 52 машины - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2021
Abonare
Acțiune de protest desfășurată de câțiva activiști în preajma Primăriei din satul Chirsova a degenerat într-o bătaie în masă. Șeful administrației locale Serghei Sapunji s-a ales cu traumatisme

Comrat, 1 feb – Sputnik, Maxim Topal. Acțiunea de protest a fost desfășurată împotriva amplasării unui Centru de asistență și protecție  pentru victimele violenței domestice pe teritoriul satului Chirsova.

Заседание Парламента 06/03/2020 - Sputnik Moldova, 1920, 03.12.2020
Politică
Video: La un pas de bătaie! Deputații l-au obstrucționat pe ministrul Finanțelor

”De ce acest centru nu a fost construit undeva mai departe, unde nu sunt copii? De ce a fost amplasat în clădirea școlii? Agresorului i-au fost luați copii, dacă acesta se îmbată, ia arma și vine să i-a cu asalt școala?”, se întreabă unul dintre protestatari.

Participanții la acțiune au venit să ceară explicații de la primarul satului Serghei Sapunji. El i-a îndemnat pe participanții la protest să depună un demers pe adresa autorităților locale în care să-și declare oficial nemulțumirea. Aceste apeluri însă nu au avut efectul scontat. În timpul discuțiilor purtate pe un ton ridicat, primarul l-a învinuit pe unul dintre protestatari, Simion Dragan, de atac asupra familiei sale.

”Deja de opt luni mă insultați pe mine, pe soția mea, familia. Am 37 de înregistrări video care confirmă acest lucru”, a spus primarul.

În imaginile filmate în incinta Primăriei se vede cum la un moment dat în clădire începe o bătaie în masă.

La fața locului a venit un echipaj al Poliției care a fost nevoit să aplice forța pentru a-i despărți pe cei implicați în bătaie. O parte dintre ei au fost duși la sectorul de Poliție.

Mai multe persoane s-au ales cu traumatisme de diversă gravitate, printre care și primarul Serghei Sapunji. Acesta a fost lovit în față te un tânăr care purta mască medicinală.

Primarul a fost transportat la Spitalul Raional din Comrat pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale. Fiind solicitat de Agenția Sputnik Moldova, Serghei Sapunji a apreciat starea sa drept satisfăcătoare.

Surse din cadrul spitalului i-au relatat reporterului Sputnik despre starea de sănătate a lui Sapunji.

”I-a fost cusută rana de pe frunte, i-a fost făcută tomografia computerizată a creierului. Aceasta a arătat că victima are comoție cerebrală”, ne-au spus la spital.

Lui Serghei Sapunji i-a fost propusă spitalizarea însă el a refuzat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0